Remekeltek a BLG-sek a Helikonon

facebook megosztás

A gimnázium diákjai 2 fődíjjal, 5 arany, 6 ezüst és 3 bronz minősítéssel, valamint egy különdíjjal tértek haza Kanizsára. A keszthelyi tehetségmutató diákversenyen százharmincnál is több dunántúli középiskola vett részt. Jó volt kanizsainak lenni a Helikonon, hiszen a város szinte minden középiskolájából volt olyan diák, akit kiemelt a szakmai zsűri. Összesítésben a legjobb nagykanizsai teljesítményt a BLG-sek nyújtották. – Gratulálunk a többi kanizsai középiskola sikerének is, de büszkén mondhatom, hogy a batthyánysok sikere az kimagasló. Nemcsak itthon, hanem dunántúli viszonylatban is. 136 iskola közül, 3500 gyerek között, olyan jó érzés azt mondani, hogy öt aranyat, hat ezüstöt és három bronzot kaptunk - büszkélkedett Balogh László igazgató.

A remek teljesítményt két fődíj koronázta meg. Cséplő Péter az egyéb kategória győztese lett. A végzős diák beatbox előadásával győzte meg a zsűrit. – Körülbelül 12 éves koromban hallottam meg neten, aztán elkezdtem utánozni az aktuális embereket. S egy-két hangra elég gyorsan rájöttem, innen fejlesztettem magam. Majd jöttek a versenyek, de az utóbbi időben nekem a beat, a beatbox, tehát a szájdobolás kicsit hátra maradt, most már inkább próbálok énekelni, rappelni. Viszont a Helikonra csak a beatbox-al neveztem, ami a régi rutinból megmaradt, azzal indultam - mesélte a fiatal rapper.

A versmondók között – a Kanizsa TV időjárásjelentéseiből is ismert – Radnóti-diplomás Micsinai Dominik nyert arany minősítést és fődíjat. – Móra Ferenc egy novelláját adtam elő, aminek a címe: A herepfedény. Ez egy kicsit humorosabb témájú novella, amelyet végül a gálán is elő kellett adnom - említette a végzős diák.

A BLG-s diákok kiváló teljesítményének köszönhetően sokáig a legeredményesebb középiskolának járó vándorserlegre is jó eséllyel pályázott a Batthyány, ám azt végül a veszprémi Lovassy László Gimnázium vihette haza.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.