Speedmarathon tapasztalatai Zala megyében

facebook megosztás

A 24 órás közlekedési akcióban a lakosság aktív részvételével jelölték ki a sebességmérő helyeket.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL kezdeményezéséhez csatlakozva 2018. május 14-én 6 órától a rendőrség 24 órás sebességellenőrzést hajtott végre. Ahogy az egész országban, úgy a zalai rendőrök is bevonták a lakosságot az ellenőrzési helyek kijelölési folyamatába. A javasolt helyszínek adottságainak ismeretében, a közlekedésrendészeti elemző-értékelő munka eredményeként Zala megyében elsősorban Zalaegerszeg, Nagykanizsa és Nagylengyel belterületén, illetve azok vonzáskörzetében történtek ilyen jellegű ellenőrzések.


Fotó: police.hu

Megyei vonatkozásban 25 állampolgártól 43 helyszínjavaslat érkezett az erre a célra létrehozott e-mail fiókba. Ezek közül négy helyszínre kaptak meghívást az e-mailt beküldő állampolgárok, ahol személyesen is meggyőződhettek a sebességellenőrzések baleset-megelőzési jelentőségéről. A levélírók örömmel fogadták és fontosnak tartották az ilyen jellegű ellenőrzéseket. Többen a családjukat, gyermekeiket, idős szüleiket féltették a balesetektől.

A 24 órás ellenőrzés ideje alatt Zala megyében 16 egyenruhás, 40 helyszínen, összesen 3393 gépjármű sebességét ellenőrizte és 27 esetben állapított meg sebességtúllépést.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság köszöni az állampolgárok aktív részvételét a helyszínek kiválasztásában.

A gyorshajtás a közlekedési balesetek egyik legfőbb oka. A rendőrség azt kéri a járművezetőktől, hogy az év valamennyi napján tartsák be a szabályokat!

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.