Találkoztak a településrészi ökoiskolák

2018. máj. 24.

A házigazda, valamint a palini és a miklósfai általános iskola között több éves a munkakapcsolat. Már 7. alkalommal találkoztak az iskolák csapatai. Rendszerint minden tanévben más a helyszín, idén Kiskanizsa volt a házigazda. A találkozók tematikája is évről évre változik.


A kiskanizsai intézményben tartott program a nemzeti parkok megismeréséről szólt

– Idén azt gondoltuk, hogy a nemzeti parkok közül kellene hármat választanunk, mégpedig azt a hármat, ami a környékünkön van. Szeretnénk, ha a gyerekek ismernék a nemzeti parkok jelentőségét, az építészeti értékeit, az ott élő állatokat és növényeket egyaránt. Tulajdonképpen erről szól a mai találkozó - említette Molnár István, a Kiskanizsai Általános Iskola igazgatója.

Az iskolák 12 fős csapatokkal vesznek részt minden egyes programon, a jelenlegi találkozót megelőzte egy felkészülés, mely a diákok ismereteinek gyarapítását szolgálta. Mindennek eredményét egy kiállítás örökíti meg a kiskanizsai intézményben. 

– Azt gondolom, nagyon fontos feladat a nemzeti parkjainkról beszélni, hogy megőrizzük a környezetünket, és vigyázzunk rá. Mi a Duna-Dráva Nemzeti Parkot választottuk, otthon gyűjtögettünk hozzá, otthon állítottuk össze, majd az iskolában közös erővel készítettük el ezt a kihajthatós formátumban lévő bemutatót - mesélte Hadi Mátyás, a Palini Általános Iskola diákja.

Az ökoiskolák találkozóját számos előadás és program színesítette, az eseményen a kiskanizsaiak a rendezés jogát is átadták, a következő tanévben a paliniak lesznek a házigazdák.