Testvérek kiállítása

facebook megosztás

Testvérek alkotásait állították ki a Hevesi Sándor Általános Iskola galériájában. Míg Schmidt Zsófia a grafikában találta meg az önkifejezés lehetőségét, addig húga, Katalin hobbija a fotózás. A tárlat május 25-ig látható.

A vizuális művészeti ágak és a természet szépségei előtt egyaránt hódolnak alkotásaikkal a Schmidt lányok. Zsófia kisgyerek kora óta – hacsak teheti – rajzol. Kedvenc témája az állatvilág, ami pedig az eszköztárát illeti, kifejezetten kísérletező típus. A Hevesi-iskola galériájába azokat a képeit is elhozta, amelyeket afrikai cappuccinóval készített. – Ki kellett kísérleteznem, hogy a kávéfőzetnek milyen töménynek kell lennie ahhoz, hogy különféle árnyalatokat lehessen megjeleníteni vele. A vége az lehet, hogy török kávé jelleggel főztem le a kávét kis kupicás poharakba, tehát gyakorlatilag az esszenciáját kaptam meg, aztán ezt hígítottam vissza vízzel a világosabb tónusokhoz – mesélte Zsófia.


A két kiállító a hevesisek körében.
Katalin (balra) és Zsófia alkotásai elvarázsolták a gyerekeket (Fotó: Bakonyi Erzsébet)

A fiatal lány állandó résztvevője a Zselickislaki Nemzetközi Művészeti Biennálénak, amelyre általában húga, Katalin is elkíséri. A leendő környezetmérnök hobbija a fotózás. – Kedvenc témám a természet. Szeretem megfogni a legapróbb részleteit, a hangulatait. Amikor kirándulok, és valami érzés elönt, akkor azt szeretem megörökíteni. Nagyon örülök, hogy lehetőséget kaptam erre a bemutatkozásra, ez az első kiállításom, de remélem, lesz még több is. Próbálok minél több helyre eljutni, mert kirándulgatni is nagyon szeretünk. Mindig ott lapul a hátizsákban a fényképező – árulta el Katalin.

A kaposvári származású nővéreket a Hevesi-iskola másodikos versmondói, valamint a zeneiskola balett tagozatos növendékei köszöntötték műsorukkal. A tárlat május 25-ig látható az intézményben.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.