Verseny az Év erdésze címért

A Zalaerdő Zrt.-hez tartozó öt erdészet munkatársai ma elméletben és gyakorlatban tették próbára felkészültségüket. Az országos viadal már több mint 15 éves múltra tekint vissza.

Ezúttal Obornakon és környékén mérték össze tudásukat a versenyzők.  - Minden évben a helyi verseny nyertesei nagy eséllyel indulnak az országos megmérettetésen. Eddig egy erdészünk, Gál Sándor már kétszer megnyerte az országos versenyt, illetve Zalából volt még egy kolléga, aki 2002-ben ezt a versenyt megnyerte – mondta el Nemes Zoltán versenyszervező. 

Ez pedig már egy gyakorlati állomás, ahol a kétszeres győztes Gál Sándor várta a résztvevőket. A zalakarosi kerületvezető erdész volt a versenyigazgatója az idei területi döntőnek. - Ez egy gyérítés jelölés. Itt kijelöltünk 50 darab fát, amiből a versenyzőknek ki kell választani azokat, amelyek egy gyérítés során kikerülnek az állományból. Ami gyenge, beteg, vagy egyéb szakmai indokok alapján kivágandóak. Ez a versenyzők feladata, hogy eldöntsék – fogalmazott Gál Sándor versenyigazgató, kerületvezető erdész.

 A területi verseny bronzérmese a Nagykanizsai Erdészet dolgozója, Németh Bence lett, a második helyen a Bánokszentgyörgyi Erdészet munkatársa, Lukács Viktória végzett. Zala megyét az idei országos versenyen a Nagykanizsai Erdészet színeiben induló területi győztes, Szabó Péter képviseli.