Zsigmondys diák országos sikere

Második helyezett lett egy országos versenyen a Zsigmondy-iskola rendész tanulója, Simonics Adrián István. Az érettségi előtt álló fiatalember mindössze egy ponttal maradt el a győztestől, de eredménye így is plusz száz pontot ér majd neki a továbbtanulásnál.

Az ÁSZÉV, azaz az ágazati és ágazaton kívüli szakmai érettségi vizsgatárgyak első, helyi fordulójára 264-en jelentkeztek országszerte, és mindössze 34-en jutottak tovább a szolnoki döntőbe. – Rengeteg témakör volt: a büntetőtörvénykönyv szankcióitól a személy és vagyonőri feladatokig terjedt, nagyon széles volt a skála – mesélte Simonics Adrián István.

A zsigmondys diák a második helyen végzett, mindössze egyetlen ponttal lemaradva a győztestől. Adriánt tanára, Csermák Tamás készítette fel. – A gyerekek felkészítése folyamatos: azokat az anyagokat vesszük, és adjuk le mi, tanárok, amik az érettségire való felkészülést jelentik. Úgy adjuk le azt a tananyagot, ami a rendészeti ágazathoz szükséges, hogy azt tudják a gyakorlatban is használni – fogalmazott a pedagógus.


Simonics Adrián István és tanára, Csermák Tamás

Az ÁSZÉV-en elért siker a diákok és a tanárok csapatmunkájának az eredménye. – Nálunk, de amúgy a szakmákban sem lehet csak egy tanárt megnevezni, noha mindig van egy olyan pedagógus, aki a szívén viseli ezt az ügyet. Ez egy csapatmunka. Nagyon sok, szakmában és a rendészet ágazatban jártas kolléga, óraadó segítette ennek a diáknak a munkáját. Erre nem lehet két nap alatt felkészülni, ez négy évnek az eredménye – hangsúlyozta Laukó Emőke, az NSZC Zsigmondy Vilmos Szakképző Iskolájának igazgatója.

Az idén érettségiző fiatalember a második hellyel plusz száz felvételi pontot szerzett magának, így még közelebb került ahhoz a tervéhez, hogy tanulmányait a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen folytassa.