A burkoló szakma felnőtt tanulói vizsgáztak Kanizsán

Csempézik a falakat a Nagykanizsai Szakképzési Centrum végzős, felnőtt tanulói. A hallgatók december óta tanulják a burkoló szakmát. Írásban korábban beszámoltak tudásukról, most már csak a gyakorlati és a szóbeli vizsga van hátra. Szabó Gábort régóta érdekelte a burkolói szakma, ezért is jelentkezett a képzésre. A fiatal azt mondja: ha sikerül neki a vizsga, mindenképpen maszekként szeretne dolgozni. – A vállalkozást szeretném kiváltani, többen közösen komplett felújításokat csinálnánk a környéken. A Dunántúlon, maximum Budapestig. Lényegében ennyi. Meg ugye ez egy nagyon jó megélhetés - mondta Szabó Gábor.


Tizenkét burkoló tett ma sikeres vizsgát a Nagykanizsai Szakképzési Centrumban

A burkoló ugyanis - sok más építőipari szakmához hasonlóan - hiányszakmának számít. – Most az építőipar úgy gondolom, hogy nagyon nagy mértékben keresett ágazat. Ugyanúgy a burkolók is el tudnak helyezkedni. Ők, akik itt burkolnak, már a szabadidejükben is végeztek kisebb munkákat ismerősöknél, rokonoknál. Úgyhogy én úgy gondolom, hogy az összes építőipari szakmára nagy szükség van - fogalmazott Anda Zoltán a Nagykanizsai Szakképzési Centrum szakmai főigazgató-helyettese.

Az idei burkoló képzést a Zala Megyei Kormányhivatal támogatásával, európai uniós programokon keresztül valósították meg Nagykanizsán. A képzésen összesen 12-en indultak és ennyien is tettek vizsgát.