A gyerekek ünnepe a Kiskanizsai-iskolában

2018. jún. 14.

Játékos sportvetélkedőkkel egybekötött gyereknapot tartottak ma a Kiskanizsai Általános Iskolában.

Az időjárás a szabadtéri programoknak ugyan nem kedvezett, de a kisdiákok az iskola épületében is feltalálták magukat: volt limbóverseny, kerékpáros akadálypálya és még tanár-diák kosármeccs is. 

Felhőtlen szórakozás és vidám zsibongás jellemezte a tanév utolsó napját a kiskanizsai iskolában, ahol reggel óta tartottak a programok.

– Reggel táncoltam, egy akrobatikus táncot mutattam be a SZKES Dance nevében, és csak később csatlakoztam be a sorversenyekbe a többiekhez – mondta el Horváth Sára Tímea.

A gyerekek és a felnőttek versenyét idén is megrendezték.

– Megtartottuk a tanár-diák kosárlabdameccset, több mint fél óráig tartott. A tanárok nyertek éppen csak pár kosárral - tavaly nagyon kikaptunk a gyerekektől… az egész iskola szurkolt - fogalmazott Fekete Gábor testnevelő tanár.

Az eső miatt több bemutató is elmaradt, de a tanulók ezt egy percig sem bánták: a diákönkormányzat több állomásos sorversenyt szervezett a felső tagozatosoknak.

– Próbáljuk úgy becsempészni a sportot a gyerekek programjába, hogy az élvezetes is legyen. Olyan feladatokat találtunk ki, mint a limbózás, labdás játékok, biciklizés – mondta el Molnár István a Kiskanizsai Általános Iskola igazgatója. 

Az intézményben tegnap volt az utolsó tanítási nap, a nyolcadikosok holnap ballagnak el, vasárnap pedig ünnepélyesen is véget ér a tanév a kiskanizsai iskolában.