A térség egyik legbátrabb iskolája lett a Bolyai

facebook megosztás

Az intézmény 8 tanulója vett részt a Honvédelmi Sportszövetség legújabb programján, a Bátrak Ligáján. A rendezvény célja, hogy versenykeretek között segítsék és fejlesszék a gyerekek sportos, szellemileg és fizikailag is aktív szabadidős tevékenységét. A megmérettetést végül 3. helyen zárták a bolyaisok.


A bolyaisok a nagykanizsai testnevelők közötti jó kapcsolatnak köszönhetően hallottak a rendezvényről

A  Honvédelmi Sportszövetség a Bátrak Ligájával egy olyan versenyt hívott életre, amely közösségépítő és a hazafias neveléshez is hozzájárul. A bolyaisok a nagykanizsai testnevelők közötti jó kapcsolatnak köszönhetően hallottak a rendezvényről.

– A Hevesiből az egyik kolléga felhívott, hogy lesz egy ilyen megmérettetés, jelentkeztünk-e rá, mert, ha igen, akkor beszéljük meg a buszt, s hogy mikor indulunk. Mi itt a Bolyaiban nem tudtunk erről, az e-mail elakadt útközben valamilyen csatornán, de mondtuk, hogy természetesen utánanézünk. Még volt két napunk nevezni a versenyre, amit nagyon jónak találtunk, hiszen komoly sporttárgyakat lehetett nyerni ötszázezer forint értékben minden nevezett csapatnak – mondta el Zsámár Krisztián testnevelő tanár.

A pécsi versenyen különböző ügyességi, logikai és elméleti feladatokat kellett teljesítenie a nyolcfős csapatoknak. A Bolyai a harmadik helyet szerezte meg a Bátrak Ligájában, ami a csapattagok szerint annak is köszönhető, hogy az iskolában is egy osztályba járnak.

– Egy osztályból vagyunk, hetedikesek vagyunk. S így jobban össze tudunk tartani, hogy ismerjük a másikat – fogalmazott Kósa Hetti.

A kanizsai iskolában nagyon büszkék a diákjaik pécsi teljesítményére és arra, hogy a Bátrak Ligája országos döntőjébe is bejutottak.

– Én azt gondolom, hogy nagyon-nagyon pozitív dolog, hogy kollégák és gyerekek igazi csapatként tudtak együttműködni. S megmérettek ezen a logikai, ügyességi versenyen, és hajrá tovább, hiszen országos forduló következik. Bízunk abban, hogy az is szépen sikerül majd – vélekedett Tulman Géza a Bolyai-iskola tagintézmény-vezetője.

A  bolyaisok mellett a pécsi területi versenyen a Kőrösi-iskola is jól szerepelt, amely a negyedik helyen zárt, így éppen csak lemaradt arról, hogy bejusson az országos döntőbe.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.