Állati küldetés

Állati küldetésre várta a gyerekeket a Nagykanizsai Református Egyházközség. A program célja, hogy a diákok játékos feladatok segítségével ismerjék meg a Bibliában szereplő állatok történeteit. A közösségerősítő nyári tábort első alkalommal szervezték meg.

A Biblia legismertebb, állatokhoz is köthető történeteit dolgozzák fel drámapedagógiai eszközökkel a református táborban. A négynapos programsorozatban összesen 22 gyereket látnak vendégül a közösség tagjai. – A Bibliára alapuló állatokat válogattunk ki, és ezeket a történeteket dolgozzuk fel délelőtt. Az a címe a tábornak, hogy „Állati küldetés”, és a gyerekekkel egy-egy ilyen történetet játékosan, drámapedagógiai módszerekkel dolgozunk fel. Délután pedig különböző szabadidős programokat szervezünk nekik – mondta el Gál Erzsébet református hitoktató, a tábor vezetője.


Játékos formában ismerik meg a Bibliát (Fotó: Gergely Szilárd)

A délelőtti interaktív, a Biblia feldolgozásán alapuló játékok után délután kirándulásra és más közösségerősítő programokra is jut idő a táborban. – A programok csúcsszuperek, és egy csomó szabadprogramunk is van. Illetve tegnap voltunk játszótéren, és foglalkoznak velünk, kedvesek, az ételek is jók. Minden jó – összegezte tapasztalatait az egyik táborozó, Rudics Mátyás.

A rendezők úgy tervezik, hogy jövőre nagyobb létszámú és hosszabb ideig tartó tábort szerveznek.