Az óvoda fontos feladata, hogy minden gyermekben felfedezze az értéket

facebook megosztás

Nyolc tagóvodában működött az elmúlt nevelési évben tehetségműhely, amelyekre több mint 6 millió forintot nyert egy pályázaton a központi óvoda. A csoportok közül csütörtökön a Hevesi- és a Rozgonyi-tagóvodában tartottak műhelyzárót.


Az óvoda fontos feladata, hogy minden gyermekben felfedezze az értéket

Különböző technikákkal készült színes alkotásokból nyílt kiállítás a Rozgonyi Óvodában. A szeptembertől 10 nagycsoportos gyermek részvételével működő, Rozi Rajzos Kuckója elnevezésű kreatív műhelyben készült munkákat láthatják az érdeklődők.

– Próbáltuk figyelembe venni az évszakok változását, illetve azt is, hogy milyen ünnepkör következik. Nagyon érdekes új technikákat vezettünk be a gyermekek számára, olyan technikákat is kipróbáltunk, amelyre hétköznapokon, a nagyobb csoportlétszámnál nincsen lehetőség. Ilyen volt a frontázs, vagy a papírmasé technika - mondta Orbánné Marton Tímea, a Rozgonyi-tagóvoda óvodapedagógusa.

Az óvoda fontos feladata, hogy minden gyermekben felfedezze az értéket. A tehetséggondozás ezért már ebben a korban elkezdődik.

– Eddig is fontos feladata volt minden óvodapedagógusnak, hogy a tehetségígéretes gyermekeket észrevegye saját csoportjában, de ebben az évben kiemelt feladata volt a Nagykanizsa Központi Óvoda valamennyi tagóvodájának, hogy a tehetségígéreteket felfedezze, segítse képességeik kibontakoztatását és minél több lehetőséget biztosítson, hogy megmutassák a gyermekek, hogy ők miben is ígéretesek - fogalmazott Geröly Krisztina, a Nagykanizsa Központi Óvoda intézményvezető-helyettese.

A logikai és vizuális műhelyek mellett a mozgásra is épült csoport. A Hevesi-tagóvodában a Mozdulj Tehetségműhelybe járó gyerekek mutatták be szüleiknek, mit tanultak az elmúlt hónapokban.

– Óvodánk sajátossága a mozgás, amely kiemelt szerepet játszik. Két kolléganő Gálné Horváth Judit és Lőrincz Sándorné az évben kemény munkát végzett a gyermekek között. Éves munkaterv alapján keddi napokon külön foglalkoztak a gyermekekkel a tehetséggondozás területén - tette hozzá Gyarmatiné Sonkoly Erika, a Hevesi Tagóvoda óvodavezetője.

A szakemberek azt mondják, egy gyermek több területen is tehetséges lehet, és segíteni kell kreativitásának kibontakoztatásában, a számára legérdekesebb terület megtalálásában. A lényeg pedig a fejlődés, és nem maga a teljesítmény.   

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.