Besurranó tolvajlással vádolt nők ellen emeltek vádat

Egy ötven éves, „egyébként” különös visszaeső, és egy negyvenhárom éves, büntetett előéletű nő követett el besurranásos lopást Zalaegerszegen – rajtavesztettek… A büntetőügy részleteiről dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője tájékoztatta hírportálunk olvasóit.

2017. november 27. napján, 09 óra 18 perc körüli időben jelent meg s két vádlott nő a sértettek zalaegerszegi családi házánál, majd – kihasználva, hogy a sértettek gépkocsival elmentek vásárolni és a gépkocsibejáró kapuját nem zárták be maguk után – bementek az ingatlan udvarára, ahol egy régi sparheltbe rejtve megtalálták a lakóház kulcsait. Egyikőjük a kulccsal kinyitotta a ház bejárati ajtaját, majd mindketten bementek az ingatlanba és a hálószobai szekrényből eltulajdonítottak 900.000,-Ft-ot, valamint 3 darab arany nyakláncot és 2 darab arany gyűrűt, összesen mintegy 100.000,-Ft értékben. Az elkövetési érték így összesen, mintegy 1.000.000,-Ft volt.

A két nő végül a kulccsal visszazárta a lakóház bejárati ajtaját, és a kulcsot visszatették a sparheltbe, majd 09 óra 25 perckor mindketten, sietősen távoztak. Az egerszegi nyomozókat viszont nem verhették át, így rajtavesztettek, mert elfogták őket, majd a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség a két nő ellen lopás bűntett elkövetése miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járásbíróság előtt.

Papp Attila