Csütörtökön folytatódik a megyeszékhelyen garázdálkodó lengyel fiatalok bűnpere

facebook megosztás

Holnap folytatódik Zalaegerszegen azoknak a lengyel fiataloknak a bűnpere, akik tavaly februárban az egyik megyeszékhelyi szórakozóhelyen garázdálkodtak. Az öt lengyel fiatal, F. K. és 4 társa a lengyelországi Krosno városából érkezett a zalai megyeszékhelyre 2017. február 10-én, az esti órákban, a másnap megrendezésre kerülő ZTE – Újpest futball mérkőzés megtekintése céljából, a testvérvárosi kapcsolatok alapján.

2017. február 11. napján, éjfél körül jelentek meg az ittas állapotban lévő vádlottak az egyik zalaegerszegi szórakozóhelyen rendezett szalagavatós bulin, amely rendezvény nyilvános volt, így azon bárki részt vehetett. A terheltek a szórakozóhelyen újfent alkoholt fogyasztottak, majd egymással beszélgetve, illetve táncolva múlatták az időt.Éjjel egy óra körül mentek oda a lengyel fiatalok egy társasághoz, amelynek nőtagjaival beszélgetést kezdeményeztek. Mivel a lányok nem szerettek volna velük társalogni, a társaságukban lévő, magyar állampolgárságú, fiatalkorú fiú megpróbálta eltolni a tolakodó módon közeledő lengyelt. Erre fel dulakodás, majd verekedés alakult ki a szórakozóhelyen, amelybe a biztonsági őrök is bekapcsolódtak, megpróbálva megfékezni a fiatal lengyelekből álló, garázda társaságot, nem sok sikerrel. A tömegverekedéssé fajuló dulakodásnak az időközben riasztott, és helyszínre érkező rendőrjárőrök vetettek véget, éjjel negyed kettő tájékában.

A fiatal lengyel terheltek a cselekményükkel olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsítottak, amely alkalmas volt arra, hogy másokban – így a nyilvános rendezvényen tartózkodókban – megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, valamint a tettlegességük következtében sérüléseket is okoztak. Mindezek miatt az öt külföldi fiatalt garázdaság bűntettével és testi sértéssel is megvádolta a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség, bűnösségükről dr. Kovács Erzsébet tanácsa fog majd dönteni.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.