Egyed ezüstérmes a felnőtt szabadfogású országoson

facebook megosztás

Kecskeméten rendezték meg a szabadfogású birkózók felnőtt országos bajnokságát, melyen három kanizsai versenyző is megmérette magát a szőnyegeken.


Egyed Balázs második lett súlycsoportjában a kecskeméti szabadfogású birkózó ob-n

Nagykanizsai szempontból nem a legszerencsésebb időszakban tartották meg a versenyt, hiszen a Kanizsai BSE mindhárom versenyzője vizsgaidőszaka közepén járt (ráadásul az idei U23-as női bajnokuk, Egyed Zsanett a vizsgái miatt nem is tudta vállalni az indulást a nőknél. A három dél-zalai sportoló közül a legmesszebb végül a 61-kg-os Egyed Balázs jutott, aki a fináléig nagy fölénnyel győzte le ellenfeleit. Az aranycsatában a kecskemétiek felnőtt válogatottjával, a rutinos Molnár Józseffel mérkőzött a még mindig csak 20 esztendős Egyed Balázsnak és a bács-kiskuni birkózó még túl nagy falatnak bizonyult számára. A KBSE sportolójánál ugyanakkor szépen csillog az ezüst is a felnőtt országos bajnokságról. A 65-kg-os Németh Márton és a 74-kg-os Egyed Dániel kiestek a versenyből.

- Ebben az esztendőben a fő hangsúly a tanuláson volt, illetve van versenyzőimnél, a sport talán kicsit háttérbe szorult, ennek tükrében jónak mondhatóak Balázs idén elért eredményei, így ez az országos bajnoki ezüstje is – mondta el Szatmári Zsolt, a Kanizsai Birkózó SE vezetőedzője. - Remélem, jövőre már semmi nem fogja hátráltatni abban, hogy nemzetközi szinten is elkezdhesse utolérni az élmezőnyt.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.