Elkezdődött a MAPEI Tour de Zalakaros

facebook megosztás

Elkezdődött a MAPEI Tour de Zalakaros – elsőként a Szabadics Ride Company Challange résztvevői, azaz a céges csapatok gördültek ki. Ma még a gyerekek versenyeznek, holnap pedig a maratonistáké és a családoké a terep. Az ország legnagyobb kerékpáros eseményére csaknem 2100 előnevezés érkezett.

Egy hétvégére a bringások fellegvár(os)ává vált Zalakaros: több mint kétezer érdeklődőt regisztráltak az ország legnagyobb kerékpáros megmozdulására. A szervezők egy-két igazi nagy durranással is készültek. – Este egy V.I.P.-túra is része a programnak, amelyen Andrea Tafi és Gilberto Simoni is ott lesz. A biciklisek jól ismerik ezt a két nevet, hiszen Tafi Paris-Roubaix-t nyert, ami egy óriási dolog, Simoni pedig kétszeres Giro d’Italia-győztes – tájékoztatott Jankovics Ferenc, a Teker Egyesület alelnöke.

A kétnapos kerékpáros ünnep a Szabadics Ride Company Challange-dzsel kezdődött. A céges csapatoknak második alkalommal hirdettek versenyt, a futamot idén is nagy érdeklődés övezte. – Mint a térség egyik legnagyobb cége, büszkeséggel tölt el, hogy csatlakozhattunk, és tevékeny részesei lehetünk egy olyan rendezvénynek, amely ennyi csapatot, embert megmozgat – fogalmazott Kovács Tamás, a Szabadics Zrt. vezérigazgatója.

A Tour de Zalakaros több mint tízéves múltra tekint vissza. A versenyzési és túrázási lehetőség biztosítása mellett a program célja a kerékpározás, és magának a sportolásnak, az egészséges életmódnak a népszerűsítése. – A kerékpár és minden más sport a fenntartható fejlődésről szól, a fenntartható fejlődés pedig az emberről. Mi ezért vagyunk itt, és támogatjuk már negyedszer ezt a rendezvényt – mondta Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője.

A kétnapos Tour de Zalakaroson nemcsak profik indulhatnak, hanem hobbisportolók, gyerekek, családok és teljesítménytúrázók is, akik különböző távokat teljesíthetnek. A holnapi, Bianchi országúti maratonon indulókra 137 kilométer leküzdése vár.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.