Elkezdődött az olvasótábor

A labdarúgó-világbajnokság miatt a focilabda is előkerült az olvasótáborban, de más mozgásformákkal is ismerkednek a gyermekek. Azonban a szellem táplálása is fontos a táborban, így az olvasáshoz kapcsolódó tevékenységek, illetve új dolgok felfedezése is szerepel a programban. A táborozók ma délelőtt a Kanizsa TV stúdiójába látogattak (képünkön), ahol a kulisszák mögé pillanthattak. – Különleges helyekre szoktunk mindig elmenni, szoktunk kirándulni, igazából mindig más dolgokat szoktunk csinálni megismerkedés szempontjából - mondta Németh Letícia. 

Meghirdetni sem kell, szinte már egymást hívják a gyermekek az olvasótáborba, ahol a legkülönfélébb programokat kínálják a fiataloknak. – Tulajdonképpen háromfajta módszer ötvözete a mi táborunk. Van egy szilárd váz, a gyerekek azt nem unják. Minden tevékenység maximum negyven perc, átlag 20 és 40 perc között, tehát aki nem szeret gólyalábazni, az csak 20 percet gólyalábazik, és a másik tevékenységgel foglalkozik többet. Van mozgástere is a gyermekeknek, hogy ki szeret olvasni, vagy számítógépen játszani értelmesen, mert azt is lehet ebben a táborban - fogalmazott   Kardos Ferenc a Halis István Városi Könyvtár igazgatóhelyettese. 

A 13 éve népszerű olvasótáborban az első osztályos kisdiák és a nyolcadikos ballagó is részt vesz. A gyermekek pedig a jó közösség miatt is élvezik a táborozást.