Floridában is kosarazott...

Több, mint egy évtizede ha azt hallottuk, hogy kanizsai női kosárlabda, akkor az első három beugró név között gyakorlatilag mindig ott volt Fuisz Viktóriáé. Legyen szó utánpótlásvonalon a Kanizsa DKK-ról, vagy a felnőtteknél a Kanizsai Vadmacskákról, ott találtuk, sőt Zalaegerszegen is belekóstolt az NB I A csoportjába, hogy a különböző korcsoportos leány és női válogatottakról ne is beszéljünk.


Kosarasként Fuisz Viktória (jobbról) számára a floridai edzőtábor alkalmával nem maradhatott ki egy Miami Heat NBA-mérkőzés sem

2017-ben aztán egyfajta fordulatot vett az élete, hiszen a fővárosba került, de ott sem szakadt el szeretett sportágától, melyet 2002, vagyis kilenc éves kora óta űz.

- Amikor a tavalyi szezon végén kiderült, hogy nem indul amatőr NB-s női csapat Nagykanizsán, elfogadtam a budapesti TFSE ajánlatát, mivel szerettem volna a második vonalban játszani – mondta el Fuisz Viktória, akinek szülei is eredményes sportolók voltak. - Augusztus óta vagyok a XII. kerületiek játékosa és jelenleg a női második vonal felsőházában szereplünk.

Bár már júniust írunk, mindez még jelen időben igaz.

- Még nincs vége a bajnokságunknak és el kell ismernünk, a korábbi évekhez képest gyengébben teljesített az együttes, lévén a hatodik helyen állunk, ráadásul időközben már egy edzőváltáson is túl vagyunk. Ugyanakkor az egyetemi bajnokságot sikerült megnyernünk, tehát egy aranyérmet azért szereztünk az idényben.

Viktória szavaiból kiderült, hogy jól érzi magát, sikerült beilleszkednie és a sport terén nagy változtatásokra nem készül, bár a tanulmányok terén azért apró változás lesz az életében.

- A következő idényben is a budapestiek játékosa leszek és ahogy már eddig, ugyanúgy az utánpótlásban is foglalkozhatom gyerekekkel. Ezt erősítendő, felvételizek a klub felsőoktatási intézményébe, szeptembertől pedig edzői szakon lehetek majd egyetemista.

El persze nem szakadt Kanizsától, mivel az kosárlabdaélet, illetve a baráti kör is erős kapocs a dél-zalai vidék felé.

- Természetesen ha tehetem, mindig hazajövök. Szerencsére sok szabad hétvégém volt a szezonban, amit mindig itthon töltöttem. A családom és a gyermekkori barátaim is Nagykanizsán élnek, akikkel ugyanúgy tartom a kapcsolatot, mintha Kanizsán élnék. Így nem is lehetett kérdés, amikor csak tehetem, hazajövök őket meglátogatni.

Még egy kicsit a látogatásoknál maradva, néhány hónapja Viki fényképe a csapattársaival az országos sportsajtóban is megjelent, hiszen...

- Április elején kint edző-táboroztunk Floridában, három felkészülési meccset is játszottunk különböző egyetemek csapataival, igaz, azért a pihenésnek és a kikapcsolódásnak is főszerep jutott az Egyesült Államokban. Mondjuk a nemzetközi meccsek hangulata nem volt újdonság számomra, hiszen a kanizsai utánpótlásból indulván a korcsoportos válogatottakkal számos kontinensviadalon szerepelhettem. Már csak ezért is büszke vagyok arra, hogy a nagykanizsai kosárlabda világában kezdhettem pályafutásom.