Folytatódott a programsorozat, úszással, biciklizéssel is megünnepelték iskolájuk jubileumát

facebook megosztás

Az élőkép után ezúttal úszással és biciklitúrával emlékeztek iskolájuk 50. születésnapjára a kőrösisek.

A jubileumi programsorozat keretében ma a városi uszodába látogattak az intézmény tanulói, ahol a játék mellett 50 métert úszott minden kisdiák. A tanévet 50 kilométeres kerékpártúrával zárták volna Kőrösiben, de ez időjárási körülmények miatt ezúttal elmaradt. A legtöbb kőrösis diák legalább annyira boldog volt, mint Bárdosi Luca Panna, hiszen a jubileum-hosszok megtétele előtt a játékra is maradt idő az uszodában. Az 50 méteres születésnapi úszást másodikos és ötödikes tanulók teljesítették.

– A mai napon az uszodába látogattunk el, ahol minden kisdiák 50 métert úszik a tanmedencében. A harmadik osztályosok és az ötödik évfolyamosok vettek ezen részt - mondta el Takács Ildikó pedagógus.

Bár az 50 kilométeres túrát inkább elhalasztották, azért az Erzsébet térig elbicikliztek a vállalkozó kedvű diákok és pedagógusok. A januárban kezdődő jubileumi programsorozatban szerepelt hóemberépítés, óriási élőkép, ma pedig a sportos programok kerültek előtérbe.

– Ez a mai program is tulajdonképpen az ötven év jegyében telt volna, de kicsit az időjárás keresztülhúzta a számításainkat, hiszen 50 kilométeres kerékpártúrát terveztünk, de az időjárási körülményekre tekintettel ezt most elhalasztjuk. De az uszodában a gyerekek 50 métert úsztak, szakoktatók felügyelete mellett. Holnap már a tanévzáró következik, ahol az 50 év leginkább úgy mutatkozik meg, hogy az 1968-ban indult első és negyedik évfolyamos öregdiákok közül körülbelül ötven-hatvanan jelezték, hogy jelen lesznek - fogalmazott Smolcz Frigyes a Kőrösi-iskola intézményvezetője.

A jubileumi tanév bár holnap lezárul, a születésnapi programok ősszel érnek majd véget egy kiállítással és gálaműsorral.   

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.