Gólyalábazás, bábelőadás, kutyás és tűzoltókocsi bemutató Csapiban

Ez csak néhány program, amivel a szervezők készültek a Csapi Térségi Általános Iskola, Szakközépiskola és Kollégium idei gyermeknapjára. A színes programot úgy állították össze, hogy minden korosztály megtalálja a neki megfelelő elfoglaltságot.


Idén is népszerű volt a gólyalábazás

Bábelőadással is kedveskedtek a fiataloknak szerda délelőtt Csapiban. A település iskolájában a hagyományokhoz hűen idén is megtartották a gyereknapot.

A programokat igyekeztünk színessé tenni és a gyerekek napját is, olyan értelemben, hogy alsó tagozatosoknak, felső tagozatosoknak is legyen megfelelő, korosztályos program. Így vannak olyan programok, amik tavaly is voltak, ugyanis bevált és ez jó volt a gyerekeknek is – mondta Vékási Ilona a Csapi Térségi Általános Iskola, Szakközépiskola és Kollégium tanítója, a diákönkormányzat segítő tanára.

De nemcsak az épület falain belül, hanem az udvaron is különféle szórakozási lehetőségek várták a fiatalokat. A gólyalábazás idén is népszerű volt.

Ez egy bentlakásos iskola. Első sorban hátrányos helyzetű gyerekek járnak ide Vas megyétől, Somogy megyéig nagyon sok településről. Mint mondtam hátrányos helyzetűek, tehát az ilyen hagyományos ünnepeket, amiket mások megünnepelnek, ők nem biztos, hogy meg tudják ünnepelni, ezért rendeztük ezt nekik – hangsúlyozta Faragó Zsolt a Csapi Térségi Általános Iskola, Szakközépiskola és Kollégium intézményvezetője.

A gyereknapon a Botos András Ökölvívó Akadémia növendékei is képviseltették magukat azzal a céllal, hogy népszerűsítsék a sportágat és tagokat toborozzanak.

– Vannak tehetségek, kettőt is ki tudnék emelni, aki jövőre már komoly versenyző is lehet akár. Ez természetesen sok minden mástól is függ, reméljük nem fognak elkallódni és semmi probléma nem lesz velük, akkor lesz utánpótlás innen Csapiból is – fogalmazott Tóth László a Botos András Ökölvívó Akadémia edzője.

A csapi intézménybe egyébként 150-nél is többen járnak. A gyermeknapi programok egészen estig tartottak.