Hamisan vádaskodott egy vonyarcvashegyi nő: akár 5 évre is a rácsok mögé kerülhet

facebook megosztás

Komoly bajba keverte egyik balatongyöröki – egyébként ártatlan – ismerősét, majd ezzel aztán magát egy vonyarci nő: hamisan vádolta meg a férfit garázdasággal, testi sértés elkövetésével. Aljas tettéért akár öt hosszú esztendőre is a rácsok mögé kerülhet, oda, ahova alaptalan vádaskodásával a férfit akarta juttatni. A tanulságos büntetőügy részleteiről dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivőjétől kértünk részletes tájékoztatást.

Egy vonyarcvashegyi nő a Keszthelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán, még 2015. október 5. napján tett egy valótlan feljelentést a balatongyöröki férfi ismerőse ellen garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt, azt állítva, hogy a férfi aznap, 11 óra 20 perc körüli időben Balatongyörökön, a Temető utca és az Üst Gyula utca sarkán, előzetes szóváltást követően kitépte a nyakláncát a nyakából. Ettől ő a földre esett, majd ekkor a férfi megütötte az arcát a jobb oldalon, kicsavarta a kezét is, eztán 5-6 alkalommal megrúgta, mely bántalmazástól eleredt az orra vére. Az orvosi látlelet tanúsága szerint a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, könnyű testi sértés vétsége miatt joghatályos magánindítványát előterjesztette.

A nő hamis vádat megfogalmazó feljelentése miatt a Keszthelyi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya nyomozást rendelt el, melynek során, a beszerzett bizonyítékok alapján a Keszthelyi Járási Ügyészség garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a szerencsétlenül járt férfi ellen a Keszthelyi Járásbíróságon.

A Balaton-parti város bírósága a tárgyaláson lefolytatott bizonyítási eljárás eredményeként a férfit az ellene emelt vádak alól bűncselekmény hiányában mentette fel, megállapítva, hogy a férfi semmilyen módon nem bántalmazta a nőt, látleletben rögzített sérülései ismeretlen időpontban és ismeretlen módon keletkeztek. A felmentő ítélet után az is bizonyossá vált, hogy a vonyarci nő hamisan vádolta meg a férfit bűncselekmények – garázdaság és könnyű testi sértés – elkövetésével. Mindezek miatt a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség büntetőeljárást eredményező hamis vád bűntette miatt emelt vádat a vonyarcvashegyi nő ellen a Zalaegerszegi Járásbíróságon. Ha bűnösnek találják, akár 5 hosszú évre is a rácsok mögé kerülhet.

Papp Attila

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.