Határon átnyúló együttműködés

facebook megosztás

Együttműködési megállapodást kötött a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara a Csáktornya Megyei Gazdasági Kamarával. A két szervezet ennek értelmében segítséget nyújt a térségek vállalkozóinak a sikeres kapcsolatfelvételben.

A kanizsai kamara több évvel ezelőtt vette fel a kapcsolatot horvátországi társszervezetével. Azóta a felek megállapodtak az együttműködés lehetőségeiben, az erről szóló szerződést pedig kedden alá is írták Kanizsán.

– Elsősorban a termelés, az élelmiszeripar, a szállítás és a kereskedelem azok a területek, amelyek felmerültek, illetve mindenkit izgat most ez az új digitális világ. Mindenki egy kicsit fél is, de úgy gondolják a vállalkozók mind a két oldalon, hogy ebben nekik segítséget kellene kapni, erre is szeretnénk szövetkezni - mondta Dr. Polay József, a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.


A két szervezet közösen készül az uniós pályázatok adta lehetőségek kihasználására

A két város között sokéves a kapcsolat, a szerződéskötéstől a horvát fél az együttműködés kiteljesedését várja.

– A két kamarának az a feladata, hogy összekösse az érdeklődőket és a vállalkozókat. Ez  független attól, hogy milyen területről van szó a gazdaságban, az iparban. Legyen az fuvarozás, vagy bármilyen más terület - említette Mladen Krizaic, a Csáktornya Megyei Gazdasági Kamara elnöke. 

Nagykanizsa városának üdvözletét Tóth Nándor alpolgármester tolmácsolta, Csáktornya polgármestere pedig hangsúlyozta: öröm, hogy új dimenzióba léphet az a meglévő szoros kapcsolat, amely eddig leginkább kulturális és turisztikai területen teljesedett ki.

– A gazdasági területen még nem túl fejlett a kapcsolat, ezért nagy öröm számunkra, hogy testvérvárosunk képviselőivel ezt a szándékot ma hitelesíteni tudjuk. Ez nagyon jó lehetőség arra, hogy az emberek ne csupán a vásárlási lehetőséget lássák, hanem magasabb szintre tudjunk lépni - tette hozzá Stjepan Kovac, Csáktornya polgármestere. 

A két szervezet ezentúl közös erővel készül arra is, hogy az uniós pályázatok adta lehetőségeket kihasználják.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.