Informatika tábort tartottak a PEN-en

Még az utolsó nap is javában zajlott a munka a PEN-en. A résztvevők körében nagy sikert arattak a robottechnikai programok. A 20 táborozó még saját, önjáró minirobotot is készített.

– Mi azt az irányvonalat képviseljük, hogy a mi robotunk „igazi” robot. Az alkatrészei másra is használhatók, továbbfejleszthetők, bővíthetők, cserélhetők. Nyilván a váza természetesen előre el van készítve, hiszen máskülönben nem lehetne egy napon belül össze is rakni, programozni és még egy elméleti előadást is tartunk úgy általában a robotikáról - fogalmazott Tanos Áron a Robotépítők Magyarországi Egyesületének elnöke. 


Az ötnapos tábor legfőbb célja az volt, hogy megszerettesse és megismertesse az informatika sokszínűségét a diákokkal

A PEN informatikai tábora olyan népszerű, hogy még Veszprémből is érkezett egy diák. A résztvevők a robotikán kívül a mérnöki és informatikai fejlesztések szépségeibe is bepillanthattak az öt nap során.

– Az első napon 3D tervezés és 3D nyomtatás következett. Tehát amit ők délelőtt megismertek, hogy miként kell megtervezni egy ilyen objektumot, azt materializálhatták is, tehát kinyomtathatták és hazavihették ajándékba. A második nap a mobilprogramozásról szólt, a harmadik nap a „dolgok internete” volt, tehát az okoskütyüknek a felprogramozása szerepelt a programban, és a végén ezeket összevezettük - hangsúlyozta Dr. Jaskó Szilárd a PEN egyetemi docense.

A tábort hasznosnak és érdekesnek tartják a résztvevők.

– A programozások is jók voltak, mint amikor a LED sort programoztuk, meg amikor a telefont programoztuk, az is érdekes volt. De a 3D nyomtatónak a tervezői része és maga nyomtatói része az, ami talán a legjobb volt - mondta Németh Levente.