Innen már nehéz lenne elrontani...

UFC Nagykanizsa - Nagyatádi FC 5-0 (2-0)

Labdarúgó osztályozó  mérkőzés az NB III-ért. Nagykanizsa, 3861 néző. Vezette: Gaál Á. (Keszthelyi, Gyürüsi). G.: Kovács Gy. (12.), Csáki (45.), Péntek (56., 76.), Kulcsár R. (83.)

Nagykanizsa: Szabó Á. - Horváth B., Szabó B., Gerencsér, Csáki, Kretz (Kulcsár R., 79.), Horváth P. (Lőrincz, 62.), Hetesi (Márton, 72.), Kovács Gy., Horváth D., Péntek. Vezetőedző: Gombos Zsolt.

Nagyatádi FC: Vörös - Párkányi, Szabó P., Kovács Kristóf, Kollár, Kovács Krisztián, Kiss P. (Galamb, 59.), Dekanics, Kulcsár K. (Kolumbán, 63.), Richter (Csikós, 72.), Rácz E. Vezetőedző: Keszei Ferenc.


A lehengerlő játék és a gólok mellett a szurkolói látványosság sem hiányozhatott az UFC Nagykanizsa osztályozó mérkőzéséről

Fotó: Polgár László

Rögtön a kezdeményezést magához ragadva kezdett a Kanizsa a védekezésben 5-4-1-ben futballozó atádiak ellen és hiába készültek a somogyiak külön is Kovács Györgyből, ő ahogy az Amatőr Kupa döntőjében, ezúttal is mintaszerű fejessel juttatta vezetéshez a hazaiakat. Az 1-0 után is irányított tovább a Kanizsa és ennek az első félidő utolsó pillanataiban lett meg az újabb eredménye, Csáki a balösszekötő helyéről mintegy 19 méterről remek lövéssel növelte az UFC előnyét.

A második játékrészben annak a Péntek Adriánnak a találatával növelte előnyét Gombos Zsolt legénysége, akinek felépülésében egész héten csak reménykedhettek a kanizsaiak. Hogy a támadó a fontosságát érzékeltesse, a mérkőzés hajrájához közeledve is beköszönt, majd a teljesen szétzilált Nagyatád ellen még Kulcsár Roland is eredményes volt, feltéve ezzel együttese játékra a pontot.

A visszavágóra egy hét múlva szombaton kerül sor Nagyatádon.