Kanizsai díjazott az év védőnői közt

facebook megosztás

Idén is ünnepélyes keretek között adták át az Év védőnője díjakat, amelyekre az édesanyák és édesapák jelölhették segítőiket. A Magyar Védőnők Egyesülete (MAVE) által alapított elismeréseket ezúttal is szakmai zsűri ítélte oda több kategóriában. A Vezető védőnő kategóriában a nagykanizsai Adorján Árpádné részesülhetett ebben a megtiszteltetésben.


Fotó: Kudar Zsolt

A tavalyihoz hasonlóan a közönség is megválaszthatta kedvencét, és ezúttal is hatalmas volt az érdeklődés, hiszen több tízezer voks érkezett a kezdeményezés fő támogatója, a Sudocrem Magyarország Facebook-oldalára.

A védőnők mindennapi munkája felbecsülhetetlen értékű, hiszen a várandósság első pillanatától kezdve vigyáznak a baba és a mama egészségére, testi-lelki épségére, illetve az sem ritka, hogy segítségükkel még az édesapákat is jobban be lehet vonni a kisdeddel kapcsolatos teendőkbe.

A családokat segítő, áldozatos tevékenységet a MAVE 2011 óta az Év védőnője díjjal ismeri el. A négy kategória jelöltjeit szakmai zsűri bírálja el, tavaly óta pedig a közönség szavazatai alapján is kiválasztanak egy szakembert.

Június 13-án a SOTE dísztermében, a védőnők napja rendezvényen ünnepélyes keretek közt adták át az elismeréseket, köztük az „Év védőnője jelölés 2018 a Sudocrem támogatásával” közönségdíját is.

„A védőnők 103 éve jelen vannak jellemzően az alap-, de a szakellátásban is, és segítséget nyújtanak a családoknak a gyermekvárás alatt, az újszülött fogadásakor, de támogatják a csöppségek óvodába, majd iskolába menetelét is, és a diákokat az iskoláskor végéig figyelemmel kísérik. Munkájuk nem feltétlenül látványos, hisz mindig egy-egy személyre, családra irányul” – kezdte Csordás Ágnes Katalin, a MAVE elnöke.

„A beérkezett történetek, jelölések alapján szeretnénk bemutatni, hogy milyen áldozatos munkát végeznek – sokszor nehéz körülmények között – a lakosság egészségének megőrzése érdekében. A díjak odaítélésével évről évre azokat szeretnénk elismerni, akiknek a munkáját a családok, kollégák, munkáltatók, szakfelügyelet egyaránt megbecsülik.”

A kitüntetettek gyönyörű emléket vihettek haza, hiszen a díjról szóló oklevél mellé egy-egy tradicionális üvegfestéssel készült, egyedi tervezésű iparművészeti nyakéket is kaptak.

Az elismerésben részesült szakembereknek szívből gratulálunk!

A 2018-as díjazottak:

Kistelepülés kategória: Gál Gabriella, Kisláng

Közepes méretű település kategória: Oláhné Birkás Ilona, Jászapáti

Nagyváros kategória: Köllner Katalin, Budapest XVI. Kerület Cinkotai Védőnő Szolgálat

Vezető védőnő kategória: Adorján Árpádné, Nagykanizsa

Közönségdíj kategória: Habarics Ágnes, Püski

Forrás: blikk.hu

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.