Készülnek az osztályozójukra

Ahogy több fővárosi legénység, úgy az YBL is számított már a Kanizsa VSE mumusának az eltelt évek során a férfi vízilabda OB I B-ben, de az biztos, hogy az idei szezonban, annak is felsőházi rájátszásában a kanizsaiak valamennyit törlesztettek a korábbiakért, mivel ahogy a hazai, úgy az idegenbeli meccsükön is a KVSE győzedelmeskedett. Jól kezdte a mérkőzést a dél-zalai csapat, vezetett többször is, majd a hazai egyenlítés után újból előnyhöz jutott. A harmadik nyolc perc során valamivel jobban megnyomta a vendég alakulat, s az utolsó felvonás záró perceiben kapott négy gólt is a Kanizsa VSE, a győzelmet (11-10) így is megszerezte.


Kaszper Gábor a kanizsai vízilabda-élet nagy ismerője, ezúttal már érme is van az OB I B-ből

Fotó: Gergely Szilárd

- Jól játszottunk, jól ment a védekezés is, talán egy kicsit számunkra előbb ért véget a találkozó, de ezt átbeszélve, tudjuk az ilyen hibákat javítani – fogalmazott az utolsó forduló után a hét elején Ludányi. - Persze, innentől már az OB I-ért vívandó osztályozóval is foglalkozunk, melynek meccsidőpontjai kezdetben az elkövetkezendő hétvégékre lettek volna leosztva, időközben azonban változott a helyzet. Az első osztály 15. helyezettjeként zárt UVSE ellen elsőként szombaton 14 órától a fővárosban szállunk vízbe, majd a visszavágót rögtön vasárnap 11 órakor immár Nagykanizsán vívhatjuk. Ha a két győzelemig tartó párharc során ezek után sincs döntés, következhet a harmadik felvonás Budapesten.
 

Emlékeztető:

YBL WPC (4.) – Kanizsa VSE (2.) 10-11 (2-3, 3-3, 0-3, 5-2)

OB I B-s férfi vízilabda-mérkőzés, felsőházi rájátszás, 8. forduló. Budapest, 40 néző. Vezette: Németh A., Tordai.

Kanizsa: Pelle – Vadovics, Salamon 3, Bicskei, Balli 1, Kaszper G., Kéri 2. Csere: Csongár (kapus), Dobay P. 2, Szilvasán, Mocsári, Horváth B. 1, Szilágyi 2. Edző: Ludányi Kadosa.

 

 

A Kanizsa VSE OB I-es, osztályozós ellenfelének névjegye:

Név: UVSE Vízilabda Sportegyesület

Alapítási éve: 2008

Színe: lila-sárga

Székhelye: Hajós Alfréd Uszoda, Budapest, Margitsziget

Edző: Németh Zsolt

Sikerei: Férfi OB I-12. Hely (2015), OB I B-1. (2014)

Az egyesület férfi csapata 2016-ban és 2017-ben is az OB I-es bajnokság 13. helyén végzett, ezúttal pedig a 15. pozíciót, vagyis osztályozóra kényszerülő helyezést ért el.