Kis kukták a Thúry-iskola tankonyháján

facebook megosztás

Az első alkalommal megrendezett Keri Konyhafőnök Junior Napközös Táborban lányok és fiúk is fakanalat ragadtak.


"Ez a bazsalikom, ez a zsálya, ez meg a menta."

A fűszernövényekkel is ismerkedtek a kis szakácsok. Ma olasz napot tartottak a táborban, így ebédre a gyermekek egyik kedvencét, a bolognai spagettit készítették el. A Konyhafőnök táborban összesen tizenegy, 9 és 13 év közötti fiatal ismerkedik a szakácstudománnyal.

– Én nagyon élvezem a csapatmunkát, jók a társak is, és most jöttem rá, hogy nagyon szeretek főzni - mondta Csirke Réka.

A Nagykanizsán első alkalommal megtartott tábort a Raffi Creations Kft. és a Thúry-iskola közösen szervezte. Az élménypedagógián alapuló interaktív tábornak a szakács szakma népszerűsítése is célja. A szülők, nagyszülők mellett néhány résztvevő szerzett már főzési ismereteket, a táborban azonban mindent az alapoktól kezdtek tanulni.

– Konyhatechnikát is tanulnak a gyermekek, a sütő bekapcsolásától elkezdve, hogy fogjuk a kést, hogyan szeletelünk zsülienre egy fűszernövényt, hogy tartjuk a fakanalat, hogyan blansírozunk. Tehát nagyon sok konyhai szakkifejezéssel ismerkednek a gyermekek, nagyon élvezik és ragad rájuk a tudás – fogalmazott Nagy-Péterfi Rita a Konyhafőnök tábor szervezője.

A táborban a reggelit, az ebédet, az uzsonnát és a desszerteket is maguk készítik el a gyermekek. A héten belekóstolnak a francia, az olasz, a görög és a magyar konyha ízeibe is.     

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.