Középpontban az áldozatvédelem és a gyermekek jogai

facebook megosztás

Közös szakmai napot rendezett a Szombathelyi és a Zalaegerszegi Törvényszék, valamint az Eisenstadti Tartományi Bíróság. Az előadások középpontjában az áldozatvédelem, valamint a gyermekjogok álltak. A szakmai nap eseményeiről dr. Vándor Virágot, megyénk törvényszékének sajtószóvivőjét kérdeztük.

A bíróknak, bírósági titkároknak és fogalmazóknak rendezett tematikus napot dr. Andor Szabolcs, a Szombathelyi Törvényszék elnöke nyitotta meg. A következőkben a szakmai nap résztvevői négy, prezentációval színesített beszámolót is meghallgathattak a gyermekeket érintő jogokkal és az áldozatvédelemmel kapcsolatban mind a magyar, mind pedig az osztrák igazságszolgáltatás tekintetében. Dr. Bartalné dr. Mentes Judit, a Zalaegerszegi Törvényszék tanácselnöke „Gyermekjogok a polgári eljárásban” címmel tartott előadást.


Fotó: Zalaegerszegi Törvényszék

A szakmai nap zárásaként bemutatkozott a Szombathelyi Áldozatsegítő Központ is. A létesítmény nemcsak a bűncselekmények, a tulajdon elleni szabálysértések sértettjeivel, hanem családtagjaikkal és a szemtanúkkal is foglalkozik, így az érintettek tanácsot, anyagi segítséget, de akár átmeneti elhelyezést is kaphatnak a központban. Az osztrák és magyar kollégák egy közös ebéd és az ISEUM megtekintése során ismerkedhettek tovább egymással, valamint a két ország bírósági gyakorlatával.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.