Közlekedj okosan! – KRESZ-napot tartottak a kiskanizsai iskolában

facebook megosztás

KRESZ-napot tartottak a kiskanizsai iskolában. A programot a biztonságos közlekedés érdekében szervezte az intézmény és a rendőrség. A kiskanizsai városrészben népszerű a kerékpáros közlekedés, és közeledik a szünidő is.

A kiskanizsai iskola már több alkalommal szervezett KRESZ-napot a Nagykanizsai Rendőrkapitánysággal együttműködve. Ma is szakember segítette a fiatalok ismereteinek bővítését. – Kiskanizsán mindig nagy hagyománya volt a kerékpározásnak, a gyerekek közül is sokan járnak biciklivel iskolába. Fontosnak tartjuk azt, hogy a gyerekek ne csak kerékpározni, bringázni tudjanak, hanem ismerjék a szabályokat is, ezzel is védjék a testi épségüket, balesetet ne okozzanak, és ne kerüljenek balesetveszélyes helyzetbe – mondta Molnár István iskolaigazgató.


Kiskanizsán hagyománya van a kerékpározásnak (Fotó: Gergely Szilárd)

A program során egy-egy konkrét helyzetre is felkészítették a gyerekeket. – Az nem elég, hogy csak felülnek a biciklire és kerekeznek. Szerettük volna, hogy ezt szabályosan tudják megoldani, és biztonsággal közlekedhessenek. Ezért úgy gondoltuk, hogy egy kis szabálytudatot nevelünk beléjük – fogalmazott Dani Noémi tanító, a program szervezője.

Az iskola tantestülete a jövőben is rendszeresen szervez majd KRESZ-napot, hogy így is segítsen a tanulóknak a közlekedési szabályok és a biztonságos kerékpározás elsajátításában.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.