Lesz-e ellenfelük?

Holnap 10 órától készítik el az MLSZ székházában a tizenkilenc megye és BLSZ I. osztályának bajnokcsapatai számára az NB III-ba osztályozó mérkőzések sorsolását. A lehetséges tíz feljutó helyre pályázó csapatok párosítása és a hazai mérkőzéseik időpontja ez alapján alakul ki.


A bajnoki cím a nagykanizsai labdarúgóknál megünnepelve, a kérdés immár az, vajon az UFC mely együttes ellen készülhet az NB III-as osztályozóra

Fotó: Gergely Szilárd

- A kiírás szerint amennyiben tíz vagy kevesebb sportszervezet felel meg az előírásoknak (licenc, nyilatkozat az NB III vállalásáról), sorsolásra nem kerülne sor – mondta el Németh Ferenc, az UFC technikai vezetője. - Amennyiben tíznél többen felelnek meg az előírtaknak, akkor az összes csapat bekerül a sorsolási gömbbe. És most jön a talán legfontosabb, a sorsolási gömbből, annyi csapat kerül csak kihúzásra, amennyi szükséges ahhoz, hogy a fennmaradó csapatszám és a párosítások győztes csapatainak száma 10 legyen. Példának okáért, 13 együttes estén hat kerül összepárosításra és a fennmaradó hét együttes osztályozó lejátszása nélkül szerez indulási jogot. A lényeg tehát az, hogy előbb sorsolják ki a párokat, a gömbben bent maradóak pedig osztályozót nem játszanak.

Az osztályozó párharcaiban az első mérkőzés időpontja június 9-én, szombaton 17.30 óra, a második találkozó pedig június 16-án szombat 17 óra lesz, utóbbi esetében értelemszerűen a hosszabbítás lehetősége és az esetleges büntetőrúgások is kalkulálva vannak.