Már megint egy internetes csalás: most nem létező keszthelyi albérlettel trükköztek

facebook megosztás

Sokszor figyelmeztettünk, megannyiszor írtunk már róla: az internetes vásárlások, tranzakciók esetén legyünk mindig nagyon óvatosak. Itt az újabb, intő példa: egy csalás miatt már elítélt, munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkező keszthelyi férfi az internetet felhasználva, sorozatosan elkövetett csalások révén, rendszeres haszonszerzésre törekedve – azaz üzletszerűen – igyekezett jövedelemhez jutni. A tanulságos büntetőügy részleteiről a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba adott részletekbe menő tájékoztatást hírportálunk olvasóinak.

A most megvádolt férfi 2017 szeptemberének első napjaiban, az egyik internetes hirdető oldalon „2,5 szobás bútorozott lakás október 1-ével kiadó” szövegű hirdetéssel, egy keszthelyi családi ház lakrészét kínálta bérbe adni, annak tudatában, hogy abban mozgáskorlátozott nevelőanyjával és várandós élettársával közösen élnek életvitelszerűen és ilyen módon a lakás valójában nem is kiadó. A férfi kizárólagos célja csupán a jogtalan haszonszerzésre törekedés volt.

A terhelt által feladott hirdetés alapján megtévesztett egyik sértett, a személyes találkozás és a keszthelyi ingatlan megtekintését követően a ház kauciójának első részleteként 70 ezer forintot átutalt a férfi által megadott, egyébként az élettársa nevén vezetett számlaszámra. A sértett, miután a vádlottal a lakás bérletének körülményeiről bérleti szerződést kötöttek 2017. szeptember 27. napján, a ház október hónapi bérleti díjaként és a kaució második részleteként további 130 ezer forintot utalt át a terhelt részére. A sértett október elején nem tudott beköltözni az ingatlanba, de a terhelt folyamatosan hitegette a beköltözés időpontját illetően, majd, miután a férfi már elérhetetlenné vált számára, a bérlemény helyszínére ment. Itt szembesült azzal, hogy a házat a vádlott több személynek is bérbe kiadta, illetve, hogy a ház nem is kiadó. A vádlott, a sértett által átutalt 200 ezer forintnyi pénzösszeget eközben felvette és elköltötte.

Ezzel a módszerrel a férfi 2017 őszén 4 személyt is becsapott, és okozott majd 1 millió forintos kárt a sértetteknek. Mindezek miatt a Keszthelyi Járási Ügyészség a terhelt ellen 4 rendbeli csalás bűntette miatt emelt vádat a Keszthelyi Járásbíróságon.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.