Mészáros Ferenc az új vezetőedző az FC Nagykanizsánál

facebook megosztás

Megvan az NB III-as FC Nagykanizsa labdarúgó csapatának új vezetőedzője Mészáros Ferenc személyében. Az 54 esztendős pécsi illetőségű szakembert sajtótájékoztató keretében mutatták be hivatalosan is a klubnál.


Mészáros Ferenc (balról) immár vezetőedzőként bátran csapott Kovács Tamás, az FC Nagykanizsa elnökének kezébe

Fotó: Gergely Szilárd

Majd másfél hetes intenzív keresődés után kiderült, hogy Gombos Zsolt távozása után ki lett a kanizsai futballcsapat szakvezetője, Mészáros Ferenc július elsejével állhat munkába, szerződésének időtartama 1+1 esztendő.

- A váratlanul kialakult helyzet után gyorsan kellett cselekednünk és végül úgy döntöttünk, hogy Mészáros Ferencre bízzuk a labdarúgó együttesünknél a munka irányítását – mondta el Kovács Tamás, a nagykanizsai egyesület elnöke. - Személyében egy olyan szakembert látunk, akivel stabilizálni lehet kezdetben az NB III-as tagságunkat, idővel pedig akár a még merészebb elképzeléseinket. Egyben az utánpótlásra is ügyelő szakmai igazgatói és vezetőedzői posztot különválasztottuk, előbbit Bene Gábor viszi tovább, ugyanakkor az újdonsült edzőnk felügyelete alá tartozik majd az U19-es korosztály.

Az egyebek mellett a Pécsi MSC, majd PMFC színeiben is futballozó, 21-szeres válogatott Mészáros Ferenc székfoglalójában rögtön a kanizsai füleknek is kedves bevezetővel nyitott.

- Ahol hagyomány és tradíció van a futball terén, ott könnyebb dolgozni és ez Nagykanizsán úgy érzem, maximálisan adott – hangsúlyozta az egykori válogatott labdarúgó, aki hat esztendőn át Belgiumban is futballozott. - Számomra most a legfontosabb, hogy a játékosok és a szakmai stáb összetételét illetően is tájékozódjak, s annyit elárulhatok, hogy nem nagy stábbal érkezem, egyben kikérem e kérdéskörben is a klubvezetés véleményét.

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.