MNB-felügyeleti szóvivő: figyelemfelkeltő kampányt indított a jegybank a piramis játékok veszélyeiről

facebook megosztás

A piramis játékok veszélyeiről indított figyelemfelkeltő kampányt a Magyar Nemzeti Bank (MNB), ugyanis csak az elmúlt két hónapban már 6-7 ilyen jellegű tevékenységet végző céget talált a jegybank - mondta Binder István, az MNB felügyeleti szóvivője az M1 aktuális csatornán.    

Példaként említette, hogy az ügyfelek legyenek körültekintőek, ha az interneten az egyes cégek befektetéseinél "mesés", havonta akár 4-6 százalékos hozamot ígérnek, ha a felhívásban kripto valutákról olvasnak, illetve ha a cég mögött álló emberekről semmit sem lehet megtudni, ellenben olyan celebekről olvashatnak, akik dicsérik a céget.    

Binder István kiemelte, a piramis játék mögött nincs valós gazdasági tevékenység, hiszen a rendszer úgy működik, hogy az újonnan belépők pénzét kapják meg a piramis csúcsán állók, amikor azonban már nincsenek új belépők a rendszer összeomlik.   

A felügyeleti szóvivő azt tanácsolta, hogy az ügyfelek minden olyan céget, amelynek a befektetési lehetőségei felkeltették a figyelmét, ellenőrizze le a jegybank honlapján (www.mnb.hu) a Figyelmeztetések menü pont alatt, ugyanis a jegybank minden olyan társaságot számon tart, amely jogosulatlan pénzügyi tevékenységet végez.

MTI

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.