Murafölde – bringás szemmel

Két keréken fedezik fel Murafölde természeti adottságait és a helyi kerékpáros turizmus lehetőségeit magyar és külföldi szakújságírók ezekben a napokban. A tanulmányi utat a Mura Program Iroda és a Magyar Turisztikai Ügynökség közösen szervezte. A program első felében a sajtó képviselői a Tour de Zalakaroson vettek részt, tegnap pedig Lispeszentadorjánba érkeztek. A túrák újabb sorát Cseresnyés Péter nyitotta meg, aki egyúttal a Mura-programról is beszélgetett a vendégekkel.

A Magyar Turisztikai Ügynökség tavaly hirdetett először, kifejezetten a nemzetközi kerékpáros szaksajtó számára tanulmányi utat. A study tour egy, a turisztikában jól ismert marketing eszköz. – Hitelesebb egy olyan személynek a fényképeit nézegetni és az élménybeszámolóit olvasgatni, aki saját maga járt be egy térséget. Ha pedig a kerékpáros turizmusról beszélünk, akkor ehhez még tegyük hozzá gondolatban azt is, hogy olyan egykori kerékpárversenyzők, akik a saját hazájukban kerékpáros magazinok vagy blogok szerkesztői, ezzel a rendkívül hatékony módszerrel tudják megismertetni a célközönségükkel adott esetben Muraföldét – mutatott rá dr. Princzinger Péter, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke.

Egy nemzetközi újságírógárda tavaly a Balaton térségét fedezte fel, idén pedig – Cseresnyés Péter kezdeményezésére – Muraföldét vették célba a magyar, osztrák, francia, olasz, brit és román vendégek. – A Mura-program keretében két nagy gazdasági ágat szeretnénk fejleszteni: az agrárt és a turizmust. Ha megtermelünk valamit, abból élelmiszert tudunk előállítani, azzal pedig el tudjuk látni, meg tudjuk vendégelni a turistákat. Ez a study tour kiváló alkalom arra, hogy nagyon szép képi anyagok jöjjenek létre. Vagy éppen újságcikkek jelenjenek meg arról, hogy ez a még felfedezetlen vidék milyen jó turisztikai kínálattal rendelkezik – mondta a Mura-program miniszteri biztosa, Nagykanizsa és a térség országgyűlési képviselője.


Cseresnyés Péter a Mura-programról is tájékoztatta a szakújságírókat

A sajtó képviselői ezekben a napokban egy lispeszentadorjáni kerékpáros központban szállnak meg. Innen járják be három túraútvonalon Murafölde erdős dombjait, közben pedig megismerik a térség kulturális és gasztronómiai értékeit. Az itt szerzett élményeikről szóló beszámolók ősszel jelennek meg.