Növekvő forgalom a letenyei határátkelőnél

facebook megosztás

A jó idő beköszöntével megnövekedett a gépjárműforgalom a letenyei közúti határátkelőnél. Az elmúlt hétvégén nem ritkán nyolcvan-száz méteres sorok is kialakultak a kapuk előtt, de az áthaladás egyelőre gördülékeny volt. A határőrizeti szervek gyors ügyintézéssel segítik az autósokat a könnyebb áthaladás érdekében.


A határőrizeti szervek úgy vélik, az igazi szezoni forgalom sem hoz majd nagyobb fennakadásokat

A hét végére kialakult jó idő meglátszott a letenyei határátkelő forgalmán. Egyre többen lépték át a határt Horvátország felé. Bár a kialakult kocsisorok még nem idézték a nyári csúcsforgalmat, az autósoknak így is 10-15 percet kellett várakozniuk határátlépéskor. Sokan unión kívüli országokból érkeztek, őket a hosszabb ideig tartó adminisztratív teendők miatt lassabban tudták átengedni a határrendészet munkatársai. Egy a hölgy férjével Ausztráliából érkezett rokonlátogatásra, most Zágrábba igyekeznek, onnan indulnak majd haza. – Ausztráliából jöttünk és csak két napot töltünk Magyarországon, találkozunk az unokatestvéremmel és a nagynénikkel – mondta el.

Magyarok is sokan voltak a sorokban, közülük többen már nyaralni indultak. Egy fiatal pár elő-nászútra utazott a horvát tengerpartra, Lovranba. – Tavaly voltunk Abbáziában, és gyönyörű volt. Lovran rögtön Abbázia mellett van, öt kilométerre, úgyhogy nagyon szép az a rész – mondták el.

A határállomás még nem teljes kapacitással működik, a kapuknak csak egy része van nyitva, a határőrizeti szervek így is sokat tesznek a forgalom gyorsítása érdekében, már a sorban elkérik az utazók iratait, hogy mire a kapuhoz érnek, megtörténjen az ellenőrzés. Az elmúlt években nagy rutint szereztek a forgalom kezelésében, úgy vélik, az igazi szezoni forgalom sem hoz majd nagyobb fennakadásokat.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.