Nyári szünet: pihenés és feltöltődés

facebook megosztás

Biztosítani kell a pihenést és a feltöltődést a gyerekeknek a vakáció alatt, mert ez a hosszú távú memóriát is segíti – tanácsolja a szakember.


Ábrahám Angéla kiemelte: az ellazulás, a pihenés ugyanis nagyon fontos a megszerzett tudás elraktározásához

Hamarosan itt a nyári szünet, amely a gyermekek által talán a legjobban várt időszaka az évnek. A Zala Megyei Pedagógiai Szakszolgálat pszichológusa azt javasolja a szülőknek, miután értékelik gyermekük tanévben végzett munkáját, engedjenek teret a pihenésnek és a kikapcsolódásnak. Ábrahám Angéla kiemelte: az ellazulás, a pihenés ugyanis nagyon fontos a megszerzett tudás elraktározásához.

– Azt gondolom, minden gyermek elfáradt már a tanév végére, sok elvárás volt velük szemben, amelynek igyekeztek mindannyian jól megfelelni, így most jöhet a megérdemelt pihenés. Mind fizikailag, mind szellemileg fontos, hogy adjunk ennek időt és teret, hogy egy kicsit unatkozzanak, egy kicsit pihenjenek, sokat mozogjanak mindeközben, hogy azt csinálják, ami jól esik, bizonyos korlátokat figyelembe véve. Például most sem javasolt, hogy sok legyen a számítógép, a tablet vagy a televízió, mert ez a nyári időszakban sem tesz jót a gyermekek idegrendszerének és fejlődésüknek - említette Ábrahám Angéla pszichológus.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.