Puncs Fagyizó – Édes jótékonyság

Jótékonysági francia desszert partira vártak csütörtökön hatvan, nehéz sorsú gyermeket a Puncs Fagyizóba.

A résztvevőket a Piarista-iskola, a református gyülekezet és a kiskanizsai katolikus karitász segítségével választották ki.

– Nekem többször volt már ilyen jótékonysági akcióm, általában minden évben csinálok. A másik indok pedig az, Dávid barátom egy nagyon jó gyerek, most hétvégén éppen a Heim Pál Kórháznak, daganatos gyerekeknek csinált egy jótékonysági akciót. Tehát ez neki is benne van a vérében, ezért ketten összeálltunk, próbáljunk meg segíteni, örömet szerezni a gyerekeknek - fogalmazott Horváth „Mákos” Ferenc.

A gyerekek különleges francia desszerteket, fagylaltot és jégkristályt kóstolhattak, a két cukrász pedig örömmel tapasztalta, hogy minden elfogyott.

 – Ha az ember az élettől sok pozitív dolgot kap, akkor illik ezt valamilyen módon visszaadni. Én úgy gondoltam, segítek most ezeken a gyerekeken, ők is lássák, milyen a jó, milyen a finom, a szép sütemény - említette Jakabfi Dávid.

A városrész karitász szervezete, akárcsak a piarista és a református közösség, örömmel csatlakozott a kezdeményezéshez.

– Én nagyon örültem, mert a gyerekeket könnyű megtalálni, a másik oldalról pedig nehéz invitálni bizonyos rendezvényekre őket. De hát ahol fagyi és édesség van, nem is lehet kérdéses. Természetesen segítettük az akciót, megkerestük azokat a gyerekeket, családokat, ahol rászorulók vannak. Akik talán nem tehetik meg, hogy minden nap ilyen helyre jöjjenek - mondta el Tulman Gézáné, a Sarlós Boldogasszony Katolikus Karitász vezetője.

Horváth „Mákos” Ferenc és Jakabfi Dávid erre a néhány órára gyerekszigetté varázsolta a Puncs Fagyizót.

– A Puncs Fagyizó minden díjat, amit csak lehetett, szerintem bezsebelt. Volt már a megye legjobb fagyizója, országos díjat is nyertek el, ahol több száz fagyizó indult. És mindig hozzáteszem, hogy a kiskanizsai Puncs fagyizó - emlékeztetett Dénes Sándor, Nagykanizsa polgármestere.

A jótékonysági kezdeményezés sikert aratott: a gyerekek élményekkel gazdagodva, mosolygósan távoztak.