Rajtol a VB!

2018. jún. 14.

A kanizsai vendéglátóhelyeken felkészültek azokra a szurkolókra, akik társaságban nézik majd a meccseket. A Kanizsa Televízió Híradója pedig megkérdezte az UFC vezetőedzőjét és játékosait is, figyelemmel kísérik-e a világbajnokságot, illetve melyik válogatottnak szurkolnak. A június 14-e és július 15-e közötti, oroszországi sportesemény egyébként minden idők legdrágább labdarúgótornája, hiszen 14,2 milliárd dollárt költöttek rá a szervezők.

Az oroszországi tornára 32 ország válogatottja jutott ki, Európából összesen 14 nemzeti csapat mutathatja meg magát. Sikeresen vették a selejtezőket a horvátok is, akiket Kovács György, az UFC középpályása, a torna megnyerésére is esélyesnek tart.

– Én egyértelműen a horvátoknak szurkolok, mert félig-meddig, háromegyed részt én is horvát vagyok. Ideje lenne már, hogy egyszer ők legyenek a meglepetéscsapat, mert senki nem várja tőlük a jó, pozitív szereplést, de remélem, hogy a négyig, netalántán a döntőig eljutnak. Az nekem is hatalmas öröm lesz – fogalmazott Kovács György az UFC Nagykanizsa játékosa. 

Bár Nagykanizsát és a moszkvai Luzhniki Arénát több ezer kilométer választja el egymástól, a dél-zalai város sörözőiben is komoly forgalomnövekedéssel számolnak a tulajdonosok.

– A világbajnokságot, ami a legfontosabb, hogy mi három óriás tévével várjuk. Ezek közül az egyik a benti helységben, a másik kettő pedig a teraszokon lesz. Szakértő közönség van nálunk és meccshangulat. Itt minden a vb-ről fog szólni. S nem utolsó sorban hideg sörökkel is várjuk a szurkolókat – mondta el Őri Gergő a Függönyös Pub tulajdonosa. 

A világbajnokságot minden sportszerető ember követi, sokan azonban a családias hangulatú meccsnézésre esküsznek.

– Nagyon szeretem az ilyen eseményeket, világversenyeket, illetve az Európa-bajnokságot. Két éve volt ugye az Eb, én nem mentem ki, de nagyon sok ismerősöm kiment Franciaországba. Most se fogok kimenni a vb-re. A Balatonon van egy hétvégi házunk, ott úgy van kialakítva a kert, hogy ki lehet vinni a televíziót, szóval én valószínűleg vagy egyedül vagy barátokkal ott fogom nézni a mérkőzéseket – árulta el Gombos Zsolt az UFC vezetőedzője. 

A csütörtöki nyitómérkőzés után holnap három összecsapással folytatódik a torna. Már a második napon igazi rangadót láthatnak a drukkerek, hiszen Portugália legjobbjai a spanyolokkal mérik össze tudásukat.