Study Tour

facebook megosztás

Muraföldét és Nagykanizsát is körbejárták azok a külföldi és hazai újságírók, akik pár napot a térségben töltenek.

A Csónakázó-tavat is megtekintette az a 12 külföldi és hazai újságíró, aki néhány napot tölt el Zala megyében. A kerékpározással kapcsolatos újságokat és internetes tartalmakat szerkesztő szakembereknek a szervezők olyan helyeket mutatnak be - például Nagykanizsán és Muraföldén -, amelyeket a biciklitúrák közben és után is beépíthetnek programjaikba.

– Tehát, hogy hol lehet igazi magyaros ételeket, jó magyar borokat fogyasztani. Megpróbáljuk egy kicsit körbevezetni őket kisebb malmokhoz, kisebb olyan falusi látványossághoz, amelyeket saját maguk biztosan nem találnának meg. De egyébként ez egy nagyon érdekes program lehet bringásoknak és nem csak bringásoknak - fogalmazott Takács Tamás a Murafölde Study Tour fő szervezője.


A brit, francia, olasz német, román és magyar újságírok az itt megszerzett élményeiket és tapasztaltiakat az olvasókkal is megosztják majd 

A brit, francia, olasz német, román és magyar újságírók az itt megszerzett élményeiket és tapasztalataikat az olvasókkal is megosztják majd.  Ez azért is fontos, mert akik komolyan veszik a kerékpározást, azok a különféle cikkek hatására feltehetően a térségbe is ellátogatnak majd.

– Tehát turisztikai értelemben több száz kilométert is utaznak egy térségért, egyrészt megismerik, másrészt pedig autentikus személyeken keresztül, hiteles személyeken keresztül fogják az információt megkapni. Hiszen ezek az újságírók olyan lapoknak dolgoznak, amelyeket kifejezetten ez a célközönség olvas, figyel és oszt meg egymással. Innentől kezdve valószínűleg több tízezer, több százezer - nyugodtan mondhatom - kerékpáros turista ismeri meg Kanizsa és Murafölde értékeit és szépségeit – hangsúlyozta Lehota János a nagykanizsai polgármesteri hivatal kabinetvezetője.

A szakújságírók egyébként megtekintették Nagykanizsa főterét is, az egyik kávézó teraszán pedig a polgármesteri kabinetvezetőtől, Lehota Jánostól vehették át a város ajándékát.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.