Tanév végi elismerés

Olyan tehetséges tanulók munkáját ismerte el a város vezetősége, akik kiemelkedő tanulmányi eredménnyel büszkélkedhetnek, valamint tanulmányi versenyeken is jó helyezést értek el. Nagykanizsán már évek óta hagyomány, hogy a tanév végéhez közeledve díjazzák a kiválóságokat.  

Rácz Lajos Emlékeket égetek című szerzeményét Bellai István, a Zsigmondy-iskola tanulója adta elő diáktársainak és a megjelent tanároknak, hozzátartozóknak. A szavalat után a köszöntéseké volt a főszerep.


Fotó: Gergely Szilárd

Dénes Sándor polgármester ünnepi beszédében elmondta: a tehetséges fiatalokat és felkészítőiket meg kell becsülnie egy városnak. – Ez a legtöbb esetben sokéves munka eredménye természetesen, mert egy országos versenyre bármilyen tárgyból, szakmai tárgyból eljutni, az egy óriási elismerés. Hiszen ezzel öregbítik ezek a diákok és felkészítő tanáraik az iskolájuk hírnevét, öregbítik Nagykanizsa város hírnevét, és én rájuk polgármesterként és pedagógusként is mondhatom ezt: büszke vagyok – fogalmazott Dénes Sándor, Nagykanizsa polgármestere.

A Nagykanizsai Tankerületi Központ igazgatója, Magyar Ferenc köszöntőjében úgy fogalmazott, a tehetséggondozáshoz szükség van a jó pedagógusra és a világot felfedezni vágyó diákra egyaránt. – Ez a ma iskolájának egyik legfontosabb feladata, és ez az, amitől hosszútávon Magyarország, a magyar nemzet fejlődő és sikeres lehet. Azok a fiatalok és pedagógusok, akiknek a teljesítményét ma elismerjük, feltétlenül ilyenek. Tőlük lesz jobb a világ. Az önök eltökéltsége teremtheti meg azt a tudásalapú társadalmat, amely szükséges a 21. század globális versenyében – hangsúlyozta Magyar Ferenc, a Nagykanizsai Tankerületi Központ igazgatója.


Fotó: Gergely Szilárd

A HSMK-ban rendezett díjátadó ünnepségen összesen több mint 200 tehetséges diák és pedagógus munkáját ismerték el.