Vb-sorok: Beindulóban a fociláz

facebook megosztás

Ahogy beindult az oroszországi labdarúgó világbajnokságon a mérkőzések sora, úgy nő Nagykanizsán is latolgatók száma az esélyeket illetően, meg persze mind többen ülnek le a televízió-képernyő elé, hogy nézhessék a meccseket.


Horváth "Mákos" Feri megadja a módját baráti társaságban is: a fotelszurkolás alatt is jár kupa a foci szerelmeseinek

Két kultikus hely esetében személyes tapasztalattal is rendelkezhetünk, igaz, ezúttal speciálisabbra sikeredett a téma körüljárása azok tulajdonosait faggatva.

- Igen, néha a baráti, ismerősi körből le szoktunk huppanni és este meg szoktunk nézni egy-két meccset, ez a világbajnokság ideje ezúttal sem lesz másként – beszélt a nyár csúcseseményének nyomon-követési szokásairól Horváth „Mákos” Ferenc. - Akármi is történt a napokban, ugyanúgy tartom, hogy az argentinoknak a négy között lenne a helyük, amúgy tényleg meglepő, hogy a nagy esélyesek közül többen is kissé beragadtak.

Persze, van aki nem is rájuk figyel elsősorban...

- Kimondottan kíváncsi voltam az irániak játékára és az első körben nem is kellett csalatkoznom, hiszen fontos három pontot szereztek – vette át a szót az ifjabbik Horváth Feri, tehát Fecó. - Miért ne szurkolhatnánk olyan együtteseknek, melyek kevésbé vannak az érdeklődés fókuszában, s remélem, a csoportkör harmadik fordulójában ki is vívják a továbbjutást, még ha ezt a Cristiano Ronadóval felálló portugálok ellen is kell megtenniük.

Van aki, már meg is járta az egyik világbajnoki résztvevő országát, hiszen kivett néhány nap szabadságot, aztán irány a horvát tengermelléki vidék.

- A Horvátország – Nigéria találkozót már az egyik ottani kiindulási helyemen, tévén nézhettem a napokban, persze, mondani sem kell, a horvátoknál érezhetően már most magasabb a vb-láz – számolt be tapasztalatairól Őri Gergő. - A győztes találkozójuk után jöhetett aztán az utcai petárdázás, szórták is rendesen. Érdekes módon azonban, mivel már a nyári turistaszezonban járunk, a tengerpartra érkező nyaralni vágyók végett például a portugál – spanyol meccset többen nézték a képernyők előtt ülve, mint a horvát mérkőzést...

Biztosra vehető, a helyzet a futball-csúcs idején még jócskán fokozódik majd, legyünk a határ innenső, vagy túloldalán.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.