A református táborban a család és identitás fontos kérdéseire keresték a választ

facebook megosztás

Idén is megtartotta családi táborát a Nagykanizsai Református Egyházközség Nován. A rendezvény központi kérdése az identitás volt. A táborba nemcsak családok, hanem egyedülállók is jelentkezhettek.


A táborban idén mintegy hetvenen vettek részt. A program legfontosabb célja a közösség megerősítése volt

A hagyományos tábornak már harmadik éve a Csicsergő Szabadidőközpont ad otthont. A tematika azonban évről évre változik.

– Próbálunk mindig olyan témát adni, ami a közösség számára meghatározó. Beszéltünk már a közösségről, beszéltünk már a családról és sok olyan dologról, ami fontos és hozzátartozik az életünkhöz. Most pedig az identitás volt a kérdés - mondta Hella Ferenc református lelkipásztor.

A közös beszélgetéseken szó volt a férfi és női identitásról, a magyarság kérdéséről, emellett szóba került a határon túl élők magyarságtudata is. A komoly témák mellett lehetőség volt a kikapcsolódásra is.

– Én már ötödször vettem részt ilyen családos táborban és véleményem szerint azért nagyon jó együtt lenni - részben -, mert a gyülekezeti tagokkal ilyenkor kötetlenebb helyszínen találkozunk, és jobban megismerhetjük egymást. Részben, mert a családok együtt tudnak részt venni. Nekem is ott volt a két lányom, a férjem, tehát nekünk így teljes nyaralás volt a gyerekeinkkel - fogalmazott Falka Otília.
 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.