Birkner Zoltán lehet a Nemzeti Innovációs Hivatal új vezetője

Birkner Zoltán kerülhet a Nemzeti Innovációs Hivatal élérére – értesült a Magyar Hírlap.

Ismert, július elsejével távozott a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal éléről az eddigi vezető, Pálinkás József.

A Magyar Hírlap úgy tudja, hogy a jövőben Nemzeti Innovációs Hivatalként működő intézmény vezetését a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszának eddigi igazgatója Birkner Zoltán veheti át, aki tizennyolc évet töltött el a felsőoktatási intézmény élén. Munkáját idén a Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésével ismerték el, amelyet többek között az innovációmenedzsment elméleti és gyakorlati területén folytatott kutatásaiért vehetett át.

Fotó: Kanizsa/archív

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter lapunknak elmondta, a cél, hogy a hivatal a jövőben alapvetően az innová­cióval és kevésbé a kutatással foglalkozó hivatalként működjön. „Ehhez olyan vezetőre van szükség, aki maga is érti azt, hogy mit jelent a vállalati innováció vagy a start up vállalkozás, továbbá ismeri a vállalatok és az egyetemek kapcsolatát, amellett, hogy kutatói tevékenységet is folytatott” – fogalmazott.

A Magyar Hírlap cikkéért kattintson »