Brazil esttel indult a Népek zenéje sorozat

Brazil dallamokkal kezdődött a Népek zenéje sorozat az Erzsébet téren. A Budapest Bossanova Quartet koncertjén a bossa novák és a szambák eredeti hangvétellel szólaltak meg.


A Magyarországon is egyre népszerűbbé váló bossa novák a szerelemről, vagy annak hiányáról szólnak

Lágy zene szólt csütörtök este az Erzsébet téri Zenepavilonból. A Budapest Bossanova Quartet a brazil eredetű bossa nova zenei stílust mutatta be a nagykanizsai közönségnek. – Bossa novát játszunk, ez egy brazil zene. A 60-as évek elején lett Európában is népszerű – egyébként az 50-es években kezdődött ez Brazíliában, közelebbről Rio de Janeiroban. Ebben – majd meg fogják hallani – megvan a szambás lüktetés, de az egész egy kicsit finomabb, decensebb, szofisztikáltabb – árulta el Hurták Gábor, a zenekar énekes-gitárosa.

A Magyarországon is egyre népszerűbbé váló bossa novák a szerelemről, vagy annak hiányáról szólnak. A tegnapihoz hasonló zenés est még kétszer lesz a nyáron. – Július 17-én, kedden fél nyolckor francia, Edith Piaf-esttel készülünk. Július 25-én, ugyanígy fél nyolckor, egy azeri est lesz, ahol egy azerbajdzsáni zongorista lesz a vendégünk, magyar zenészekkel – fogalmazott Godinek Ibolya, a Móricz Zsigmond Művelődési Ház művelődésszervezője.

A népszerű sorozat kedvelőit és a zenerajongókat legközelebb is az Erzsébet téren várják.