Családi nap a vadászoknál – a program nem a vadászatról szólt

Az Erdőgazdasági Dolgozók Vadásztársaságának tagjai a „főhadiszállásukon”, azaz a bajcsai vadászháznál gyűltek össze. A hagyományos nyári program a barátságot, egymás megismerését és a kikapcsolódást szolgálja már évek óta, a lényege a közösségépítés. – Azt gondolom, a mai világunkban minden vadásztársaságnak a legfontosabb szerepe az, hogy egy közösséget alkosson, ahova tartozni érdemes, ahova tartozni fontos, és ezt érezzék is a tagok. Úgy gondolom, ez nálunk meg is valósult az elmúlt időben – fogalmazott Góber Zoltán, az EDVT elnöke.


 

A társaság nem csupán kanizsai tagokból áll, nagyon sokan a környékbeli településekről származnak, sőt, több budapesti vadász is az EDVT-t választotta. A tagok több társadalmi megmozduláson is részt vesznek, legyen szó szemétszedési akcióról vagy éppen a családi napról. – Mindig azt mondják, hogy a pesti emberek zárkózottak, magukba fordulóak, a szomszédok nem ismerik egymást sem a házban, sem az utcában. Itt nagyon mások az emberek ilyen szempontból. Mindenki tudja mindenkinek az örömét, bánatát. Sokkal közösségteremtőbb egy ilyen vidéki helyszín, mint Budapest. Más típusú emberekkel lehet találkozni, akik sokkal közelebb állnak egymáshoz – fogalmazott Plank Márió, aki a társaság tagjaként a fővárosból jár le vadászni Zalába,.

A családi nap természetesen főzéssel és vigassággal telt, de a szakmai rész sem maradt ki a programok közül - trófeaversenyt hirdettek a tagok közt, a szemlén számos tájidegen, illetve egzotikus trófea is látható volt.