Dr. Feledi Adrienne: Jó volt az ifjúsággal együtt élni!

facebook megosztás

„Ez volt az első munkahelyem, és mindvégig itt. 35 év! Abban a szerencsében volt részem, hogy kipróbálhattam magam az oktatás és nevelés szinte minden területén. Kezdtem kollégiumi nevelő tanárként, majd folytattam főiskolai tanársegédként, később adjunktusként a KATE (Keszthelyi Agrártudományi Egyetem ) Nagykanizsára kihelyezett Agronómiai Főiskolai Karán, annak megszűnéséig. Közben doktori szigorlatot tettem a szegedi JATE TTK-n biológiából.

A főiskola megszűnése után a Cserháti Kollégiumban folytattam munkám, majd végleg átkerültem a Cserháti Szakközépiskolába. Osztályfőnök voltam több éven át, tanítottam biológiát és kémiát. 12 éven át érettségi elnök voltam. Az oktatói és a nevelői munkát is nagyon szerettem, szívügyemnek tekintettem a szakmai órákat, az osztályfőnöki órákat, a kirándulásokat. Mindig pedagógus akartam lenni. Jó volt az ifjúsággal együtt élni. Szerencsére mindig megtaláltam velük a közös hangot. Jó találkozni a régi tanítványokkal, akik közül többnek a gyermekeit is tanítottam, beszélni az elmúlt diákévekről, diákcsínyekről. Boldogan gondolok és emlékezem a Cserhátiban eltöltött, megélt szép évekre.”– fogalmazott egy jubileumi kötetben Dr. Feledi Adrienne biológia-kémia szakos tanár, akinek gyászjelentését vettük a minap. Eszerint 2018. július 19-én, életének 72. évében elhunyt.


2012-ben, az 1953 és 1982 között végzett öreg mezőgazdász diákok találkozóján avatták az elhunyt tanárok emlékére az iskola udvarán felállított mementót.Tanítványai legközelebbi találkozójukon a kőnél már a tanárnőre is emlékezhetnek. Fotó: Kanizsa/archív

Temetése 2018. augusztus 3-án, pénteken 14 órakor lesz a nagykanizsai temetőben a római katolikus vallás szertartása szerint.  Gyászoló testvérei, unokahúgai, unokaöccse és hozzátartozóik azt kérik, a temetésen a részvétnyilvánítást mellőzzék.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.