Eb-döntőben motorozhatott

facebook megosztás

Óriási élményben és egy hatalmas versenyben volt része Horváth Ádámnak, a Kanizsa Motocross SE mindössze 10 esztendős versenyzőjének. A KMSE fiatalja a junior Eb idei döntőjében versenyezhetett a csehországi Loketben.


Horváth Ádám (jobbról) Antonio Cairolival - kilencszeres világbajnoka a motocross MXGP-nek - és a másik 65 ccm-es magyar versenyzővel, Grósz Gergővel

A helyszínen egyben az MX2 és az MX GP futamait is megrendezték, az ifjú motocrossos így olyan kiválóságokkal is találkozhatott, mint az MX2-es Jorge Prado, az MXGP 9-szeres világbajnoka, Antonio Cairoli, a 2016-os szlovén motocross világbajnok, Tim Gajser, vagy a világbajnoki sorozatot idén vezető és a csehországi versenyt is toronymagasan megnyerő Jeffrey Herlings.

Magyarországot az utánpótlásban öten képviselték, köztük tehát a 65 ccm-ben Horváth Ádám, aki a 40 fős mezőnyében a nála idősebbektől sem megijedve két futamon is bizonyíthatott. Az első futamában 26. tudott lenni, míg a másodikban a 8 kör után 34. helyezettként intették le, így összesítésben a 36. lett.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.