Elbúcsúztatták Horváth Miklóst, Nagykanizsa díszpolgárát, az Izzó nyugalmazott igazgatóját

facebook megosztás

Elbúcsúztatták Horváth Miklóst, Nagykanizsa díszpolgárát, az Izzó nyugalmazott igazgatóját. Horváth Miklós életének 81. évében, június 27-én halt meg. Temetése egy későbbi időpontban, a budapesti Megyeri úti temetőben lesz.

Családja, barátai, egykori munkatársai és a Da Bibere Zalai Borlovagrend tagjai búcsúztatták szerda délután Horváth Miklóst a nagykanizsai temetőben. Az Izzó nyugalmazott igazgatójáról, Nagykanizsa díszpolgáráról a város polgármestere is megemlékezett.

– Horváth Miklós személyében egy kiváló embert és példaképet veszítettünk el, mind Nagykanizsa város polgárai, a térség és országunk egésze. Csak a közös gyászunk mélységes csendje méltó arra, hogy kifejezze azt a művet, amely fényből ragyog tovább az ő szellemiségén át – fogalmazott Dénes Sándor.

Horváth Miklós 20 évig igazgatta a nagykanizsai lámpagyárat. Vezetése alatt vált mind itthon, mind nemzetközi szinten is elismertté az Izzó.

– Miklóst én már mint egy évtizedes tapasztalattal rendelkező gyárigazgatót ismertem meg. Zöldfülű kezdőként hihetetlen szerencsés voltam, hogy egy olyan projektben kezdtem, amit az akkori központ és ő maga is személyesen felügyelt. Itt láttam először, hogy hogyan működik egy gyár. Milyen feladatok, rutinok, eljárások és milyen emberek működnek itt. Hogyan kell, és hogyan lehet a világ legnagyobb fényforrásgyárát vezetni egy hihetetlenül mozgalmas korszakban – mondta el Magyar István, a Tungsram Csoport igazgatója.

Horváth Miklós szakmai elismertsége mellett a mindennapokban is aktív életet élt, és hűen ápolta a borkultúra hagyományait.

– Köztiszteletben álló ember voltál, maradtál mindvégig. Ezért szerettek téged, mint egy pátriárkát Nagykanizsán. És ma is szeretünk mi, borlovagrendi társaid, valamint a környék szőlős- és borosgazdái. Szívesen jártál a borkultúra fejlesztését szolgáló rendezvényekre, örültünk, amikor jöttél hozzánk, jöttél közénk borversenyekre – ott együtt bírálhattuk, együtt élvezhettük a zalai ízeket – idézte fel Dr. Brazsil József, a Da Bibere Zalai Borlovagrend elnök-nagymestere.

Horváth Miklós 81. életévében halt meg. Temetése egy későbbi időpontban, a budapesti Megyeri úti temetőben lesz.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.