Elkezdődött a nagyok turnusa

facebook megosztás

A honfoglaló vezérek nyomában keresik otthonukat a Szent Rita Katolikus Ifjúsági Tábor fiataljai. A nagyobbak turnusa múlt hét pénteken kezdődött, a résztvevők az elkövetkező napokban a tartalmas programok mellett, érdekes előadásokat is hallgathatnak. Hétfőn a tábor vendége Beer Miklós váci püspök volt.

A kicsik után a nagyok érkeztek a 25 éves Szent Rita Katolikus Ifjúsági Táborba. Az újudvari programon 70 fiatal vesz részt, az idei témát a honfoglalás ihlette. – Négy vezérünk van, akiket meg tudtunk jeleníteni és ők mindenféle kalandos eseményeken keresztül találják meg a hont. Igazából az a mondanivalója a történetnek, hogy „Mindenhol jó, de legjobb otthon”. Bármerre is vetődnek ezek a vezérek, mindig valamilyen kalamajkába keverednek, s jól érzik ugyan magukat, de megállapítják, hogy valami mégis hiányzik ahhoz, hogy teljesen boldogok legyenek. A 7. nap végén el fognak jutni haza, amikor már valóban úgy érzik, hogy rátalálnak az otthonukra - mondta Gál Gábor, a Szent Rita Katolikus Ifjúsági Tábor egyik szervezője.


A résztvevők az elkövetkező napokban a tartalmas programok mellett, érdekes előadásokat is hallgathatnak

A játék mellett komolyabb témákra is jut idő, mint például a konfliktusok kezelése vagy a helyes internet- és Facebook használat. Beer Miklós váci megyés püspök előadásában szintén a fiatalok útkereséséről beszélt. – Egy pedagógiai lapban olvastam ezt a cikket a nevelés helyzetéről és feladatairól, s abban találtam egy érdekes gondolatot. A nevelésnek a kikerülhetetlen értelme és célja, hogy a fiatalok megtalálják a helyüket, eligazodjanak a világban, még pedig hét területen. A természet világában, a történelemben, a társadalmi kapcsolatokban, a transzcendens vonatkozásban, fölismerjék a tehetségüket, lássák a távlatokat, amik előttük vannak, és mindennek legyenek a tudatában, hogy ők felelősek a világért - fogalmazott Beer Miklós, váci megyés püspök.

A táborozó fiatalok igénylik is az effajta beszélgetéseket, ezért a szervezők minden évben igyekeznek velük megvitatni az aktuális társadalmi kérdéseket és problémákat.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.