Francia est az Erzsébet téren

facebook megosztás

Folytatódott a Népek zenéje sorozat az Erzsébet téren. Ezúttal két szentendrei művész varázsolt hamisítatlan francia hangulatot a városközpontba, a nyáresti koncerten főleg Edith Piaf sanzonjai szerepeltek.


Orbán Bori és Pánczél Kristóf varázsolt francia hangulatot az Erzsébet téri Zenepavilonba

A tragikus sorsú francia sanzonénekesnő, Edith Piaf ismert dalai csendültek fel Orbán Bori és Pánczél Kristóf előadásában az Erzsébet téri Zenepavilonban. A két művészt a francia zene és kultúra iránti szeretet hozta össze.

– Én a Borit tanítottam az Etűd Szakközépiskolában. Ott ismerkedtünk meg, és igazából úgy indult a közös munkánk, hogy kiderült, mindketten szentendrei kötődésűek vagyunk. Nyilván ez nem lenne elég ahhoz, hogy együtt zenéljünk. Kiderült, hogy a zenei ízlésünk is nagyon közel áll egymáshoz. A francia zene, a francia kultúra, a sanzonok és kuplék világa mindkettőnkhöz nagyon közel áll, és úgy éreztük, hogy ezt át is tudjuk adni a közönségnek – fogalmazott Pánczél Kristóf, zongorista.

A dalok kissé mélabúsak, mégis a reményről és az élet szeretetéről szólnak. Edith Piaf sanzonjai is hasonló hangulatvilágot tükröznek, éppen ezért kerültek olyan közel az énekeshez, Orbán Borihoz is.

– Körülbelül tizenhat éves koromban jöttem rá, hogy nekem ez a világ tetszik, a hangomhoz közelebb áll. Népdallal kezdtem, nagyon sokáig azt énekeltem, de a sanzonokban több érzelem van, jobban ki tudom fejezni magamat. Edith Piaf számomra egy nagyon nagy név, mind a hite miatt, mind pedig a hangja miatt és emberileg is – mondta Orbán Bori, énekes.

Az idei Népek zenéje programsorozat a jövő heti azeri esttel ér véget.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.