Futballturizmus a horvátokhoz...

Nem túlzás, ha azt mondjuk, Horvátországban futball-láz tombol, mely a hétköznapokra is hatással van, a meccsnapokon pedig valóságos eufóriát hordoz magában. Az oroszországi labdarúgó-világbajnokság elődöntőjébe került válogatottjuk meccsről-meccsre vonzotta ki az embereket az utcára, s akár városról, akár kisebb településről beszélünk, ezt tőlünk is jó néhányan tapasztalhatják az eltelt napok során. Nem túlzunk ha azt írjuk, holnap délután szinte fél Kanizsa a közeli horvátországi városokban lesz.


A hangulattal aligha lesz baj a holnapi horvát - francia vb-döntő alkalmával

Fotó: Polgár László

- Elképesztő, ami szomszédainknál történik és ahogy nálunk két éve az Eb alkalmával, most náluk is a feje tetejére állt minden – kezdett bele Visnovics László, az FC Nagykanizsa utánpótlásában dolgozó edzők egyike. - Murakeresztúrról megyünk ki rendszeresen, Perlakon jártunk és az ottaniak mindenben kitettek magukért. Volt ott a kivetítők előtt minden földi jó, zeneszó, öröm, füstbombázás, amikor az egyenes kieséses szakaszban sorra győzték le ellenlábasaikat Ivan Rakiticék. Egyébként nagyon sokan vannak kint Kanizsáról és a környékéről is, ezek a napok most tényleg a futballról és a szurkolásról szólnak. A döntő alkalmával, melyet Horvátország Franciaországgal vív, még nagyobb hangulatra van kilátás.

Ne gondoljuk azonban, hogy elszigetelt jelenségről beszélünk, hiszen ahogy a vidékünkről leginkább a Csáktornya-Varasd vonalon mozognak úgymond a drukkerek, addig a Nagyatád-Csurgó-Berzence háromszögből Kaproncára, Barcs térségéből pedig Verőcére ruccannak át a „focibolondok” és holnap lesz még dolguk...